אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

10,375
צפיות

תפוחי אדמה ובטטות מוקרמים בתנור

המתכון של
תפוחי אדמה ובטטות מוקרמים בתנור

ילדים מאוהבים בה, מנה מנצחת, קלי קלות, נטרפת בדקות

  • קטגוריהתוספות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 שן שום חצויה לשניים לשפשוף התבנית
  • מעט חמאה לשימון התבנית
  • 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לעיגולים
  • 2 בטטות קלופות וחתוכות לעיגולים
  • 1 כוס חלב
  • 1 שמנת לבישול 250 מ''ל (או שמנת מתוקה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתוש
  • מעט אגוז מוסקט טחון, מעט פלפל שחור, מעט מלח (לפי הטעם)
  • לרוטב:
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור ל- 180 מעלות..


  • 2

    משמנים את התבנית עם החמאה ומשפשפים את שן השום החצויה על התבנית הריקה..


  • 3

    מסדרים את תפוחי האדמה והבטטות בתבנית..


  • 4

    מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב , מוזגים על תפוחי האדמה בתבנית ומכסים בנייר כסף..


  • 5

    אופים שעה..


  • 6

    מוציאים, מפזרים גבינה צהובה מגורדת או פרמז'ן או מוצרלה ואופים ללא כיסוי עוד 15 דק' או עד השחמה..


1

מחממים תנור ל- 180 מעלות..


2

משמנים את התבנית עם החמאה ומשפשפים את שן השום החצויה על התבנית הריקה..


3

מסדרים את תפוחי האדמה והבטטות בתבנית..


4

מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב , מוזגים על תפוחי האדמה בתבנית ומכסים בנייר כסף..


5

אופים שעה..


6

מוציאים, מפזרים גבינה צהובה מגורדת או פרמז'ן או מוצרלה ואופים ללא כיסוי עוד 15 דק' או עד השחמה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים