8-9 תפוחי אדמה קלופים, שטופים, חתוכים לקוביות גדולות או פלחים גדולים (ממליצה תפוחי אדמה מהזן עם הקליפה האדומה)
1 כף מלח
1 כפית אבקת סודה לשתייה (לא לוותר זה הטריק לקבלת תפוחי אדמה קראנצ'יים)
רוטב
רבע עד חצי כוס שמן זית.
4 שיני שום כתושות.
2-3 כפות רוזמרין / טימין קצוצים דק (אופציה אפשר להשתמש ברוזמרין יבש או בטימין יבש או בעשבי תיבול בניחוח איטלקי).
1 כפית מלח.
חצי כפית פפריקה מתוקה.
חצי כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה
1
למלא סיר בישול במים עם כף מלח וכפית אבקת סודה לשתייה, מרתיחים את המים ומוסיפים את תפוחי האדמה לבישול חלקי כ-10 דקות, זה הטריק אבקת הסודה לשתייה עוזרת לתפוחי האדמה לשחרר את העמילן ולרככם, ממליצה לנעוץ את תפוח האדמה בעזרת סכין או מזלג לבדיקה עשיית תפוח האדמה, הסכין/מזלג עובר במקצת אפשר לסגור את הלהבה.
2
מסננים היטב היטב מעבירים לקערה גדולה ומקררים.
3
הכנת הרוטב ....
4
בקערה קטנה ערבבו היטב את כל מרכיבי הרוטב .
5
יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה ומעסים היטב ככה שתפוחי האדמה יעטפו היטב בתבלינים ובשמן.
6
מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (רצוי לסדר את תפוחי האדמה לא בגבהים בשכבה אחת ככה שכל תפוחי האדמה ייאפו בצורה מושלמת).
7
הכניסו לאפייה לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20-25 דקות או עד להזהבה יפה .
8
זהו מוכן! מבטיחה לכם שזה יהיה מתכון שתחזרו אליו כל הזמן.
9
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
למלא סיר בישול במים עם כף מלח וכפית אבקת סודה לשתייה, מרתיחים את המים ומוסיפים את תפוחי האדמה לבישול חלקי כ-10 דקות, זה הטריק אבקת הסודה לשתייה עוזרת לתפוחי האדמה לשחרר את העמילן ולרככם, ממליצה לנעוץ את תפוח האדמה בעזרת סכין או מזלג לבדיקה עשיית תפוח האדמה, הסכין/מזלג עובר במקצת אפשר לסגור את הלהבה.
2
מסננים היטב היטב מעבירים לקערה גדולה ומקררים.
3
הכנת הרוטב ....
4
בקערה קטנה ערבבו היטב את כל מרכיבי הרוטב .
5
יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה ומעסים היטב ככה שתפוחי האדמה יעטפו היטב בתבלינים ובשמן.
6
מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (רצוי לסדר את תפוחי האדמה לא בגבהים בשכבה אחת ככה שכל תפוחי האדמה ייאפו בצורה מושלמת).
7
הכניסו לאפייה לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20-25 דקות או עד להזהבה יפה .
8
זהו מוכן! מבטיחה לכם שזה יהיה מתכון שתחזרו אליו כל הזמן.