אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

2,998
צפיות

מניפת בטטות בעשבי תיבול איטלקיים (בריאות)

המתכון של
מניפת בטטות בעשבי תיבול איטלקיים (בריאות)

מבושם, נימוח וטעים-טעים. צורת המניפה מציעה דרך נאה להגשה ואפשר לשדך את הבטטות למגוון רטבי קדרה בשריים, קציצות ומגשי עוף אפוי. בנוסף לטעמה הנפלא הבטטה מופיעה ברשימת המזונות הבריאים ביותר.

  • קטגוריהתוספות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • הבטטות
  • 5 יחידות גדולות ומוארכות
  • תערובת התיבול
  • 6 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • כפית מחוקה מלח דק
  • עלים קצוצים דק-דק מ-2 ענפי תימין או רוזמרין
  • 4 שיני שום גדולות מעוכות
אופן ההכנה
  • 1

    .....................


  • 2

    תערובת התיבול .


  • 3

    .....................


  • 4

    מערבבים ומרככים במיקרוגל למשך 30-40 שניות. החימום יפתח את טעמי עשבי התיבול, יעביר אותם לשמן ויקל על מריחת המשרה חיתוך 5 בטטות ארוכות לא קלופות :.


  • 5

    ..................


  • 6

    הכנת המניפה.


  • 7

    ..................


  • 8

    חותכים פרוסה דקיקה לאורך תחתית הבטטות כדי לייצב אותן בתבנית.


  • 9

    הפריסה - מניחים בטטה על קרש חיתוך בין ידיות של שתי כפות עץ ארוכות לאורכה . חותכים לפרוסות דקות עד לגובה כפות העץ (עד 3/4 גובה), כדי שתשארנה מחוברות לתחתית.


  • 10

    .....................


  • 11

    התיבול והאפייה .


  • 12

    .....................


  • 13

    פותחים מעט בעדינות בין הפרוסות ומברישים בפנים ובחוץ בתערובת התיבול .


  • 14

    מניחים את הבטטות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, במשך 45 דקות.


1

.....................


2

תערובת התיבול .


3

.....................


4

מערבבים ומרככים במיקרוגל למשך 30-40 שניות. החימום יפתח את טעמי עשבי התיבול, יעביר אותם לשמן ויקל על מריחת המשרה חיתוך 5 בטטות ארוכות לא קלופות :.


5

..................


6

הכנת המניפה.


7

..................


8

חותכים פרוסה דקיקה לאורך תחתית הבטטות כדי לייצב אותן בתבנית.


9

הפריסה - מניחים בטטה על קרש חיתוך בין ידיות של שתי כפות עץ ארוכות לאורכה . חותכים לפרוסות דקות עד לגובה כפות העץ (עד 3/4 גובה), כדי שתשארנה מחוברות לתחתית.


10

.....................


11

התיבול והאפייה .


12

.....................


13

פותחים מעט בעדינות בין הפרוסות ומברישים בפנים ובחוץ בתערובת התיבול .


14

מניחים את הבטטות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, במשך 45 דקות.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים