הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהמבושם, נימוח וטעים-טעים. צורת המניפה מציעה דרך נאה להגשה ואפשר לשדך את הבטטות למגוון רטבי קדרה בשריים, קציצות ומגשי עוף אפוי. בנוסף לטעמה הנפלא הבטטה מופיעה ברשימת המזונות הבריאים ביותר.
.....................
תערובת התיבול .
.....................
מערבבים ומרככים במיקרוגל למשך 30-40 שניות. החימום יפתח את טעמי עשבי התיבול, יעביר אותם לשמן ויקל על מריחת המשרה חיתוך 5 בטטות ארוכות לא קלופות :.
..................
הכנת המניפה.
..................
חותכים פרוסה דקיקה לאורך תחתית הבטטות כדי לייצב אותן בתבנית.
הפריסה - מניחים בטטה על קרש חיתוך בין ידיות של שתי כפות עץ ארוכות לאורכה . חותכים לפרוסות דקות עד לגובה כפות העץ (עד 3/4 גובה), כדי שתשארנה מחוברות לתחתית.
.....................
התיבול והאפייה .
.....................
פותחים מעט בעדינות בין הפרוסות ומברישים בפנים ובחוץ בתערובת התיבול .
מניחים את הבטטות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, במשך 45 דקות.