תקציר המתכון: מבושם, נימוח וטעים-טעים. צורת המניפה מציעה דרך נאה להגשה ואפשר לשדך את הבטטות למגוון רטבי קדרה בשריים, קציצות ומגשי עוף אפוי. בנוסף לטעמה הנפלא הבטטה מופיעה ברשימת המזונות הבריאים ביותר.
קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
....................
תערובת התיבול
....................
מערבבים ומרככים במיקרוגל למשך 30-40 שניות. החימום יפתח את טעמי עשבי התיבול, יעביר אותם לשמן ויקל על מריחת המשרה חיתוך 5 בטטות ארוכות לא קלופות :
.................
הכנת המניפה
.................
חותכים פרוסה דקיקה לאורך תחתית הבטטות כדי לייצב אותן בתבנית
הפריסה - מניחים בטטה על קרש חיתוך בין ידיות של שתי כפות עץ ארוכות לאורכה . חותכים לפרוסות דקות עד לגובה כפות העץ (עד 3/4 גובה), כדי שתשארנה מחוברות לתחתית
....................
התיבול והאפייה
....................
פותחים מעט בעדינות בין הפרוסות ומברישים בפנים ובחוץ בתערובת התיבול
מניחים את הבטטות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, במשך 45 דקות