אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

19
צפיות

פלחי תפוחי אדמה ברוטב שמנת עם פיטריות

המתכון של
פלחי תפוחי אדמה ברוטב שמנת עם פיטריות

פלחי תפוחי אדמה ברוטב שמנת פיטריות ❤️סיון אסולין מלול❤️

  • קטגוריהשונות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 8 תפוחי אדמה
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות גדושות אבקת מרק פיטריות
  • 20 גר חמאה
  • קופסא שימורים/סלסלה קטנה של פיטריות שמפיניון
  • אגוז מוסקט
  • כף ממרח פסטו או כפית תבלין בזיליקום
  • פלפל גרוס מלח לפי טעמכם האישי
  • 2 שיני שום כתוש
  • 250 מ"ל חלב
אופן ההכנה
  • 1

    לחתוך תפוחי אדמה בינוניים ל 4 את כולם .


  • 2

    להניח בסיר עם מים עד לגובה ולבשל לחצי ריכוך.


  • 3

    לסנן מנוזלים..


  • 4

    בסיר קטן לטגן עם חמאה את הפיטריות להזהבה .


  • 5

    לאחר מכן להוסיף לעוד דקה את השום ואז את החלב השמנת ושאר התבלינים.


  • 6

    לשפר טעמים.


  • 7

    לבשל על אש נמוכה עם חצי מכסה פתוח עד שהרוטב חלק ללא גושים של האבקת מרק פיטריות ומעט סמיך.


  • 8

    להניח את תפוחי האדמה בתבנית לשפוך את כל הרוטב לפזר גבינה צהובה ולהכניס לתנור להקרמה עם כיסוי .


1

לחתוך תפוחי אדמה בינוניים ל 4 את כולם .


2

להניח בסיר עם מים עד לגובה ולבשל לחצי ריכוך.


3

לסנן מנוזלים..


4

בסיר קטן לטגן עם חמאה את הפיטריות להזהבה .


5

לאחר מכן להוסיף לעוד דקה את השום ואז את החלב השמנת ושאר התבלינים.


6

לשפר טעמים.


7

לבשל על אש נמוכה עם חצי מכסה פתוח עד שהרוטב חלק ללא גושים של האבקת מרק פיטריות ומעט סמיך.


8

להניח את תפוחי האדמה בתבנית לשפוך את כל הרוטב לפזר גבינה צהובה ולהכניס לתנור להקרמה עם כיסוי .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים