ספר מתכונים של אמהות מבשלות
- קטגוריהפסח
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
-
-
רבע כוס שמן (השתמשתי בחד''פ לשתייה קרה)
-
-
כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור טחון, כף אבקת מרק עוף (לא חובה אבל מוסיף המון)
אופן ההכנה
-
1
לחמם תנור 180 מעלות רגיל.
-
2
במחבת לטגן ב- 3 כפות שמן את הבצל הקצוץ להזהבה ולהניח בקערה..
-
3
לגרד את תפוחי האדמה הקלופים במגרדת גסה, לסחוט היטב מנוזלים ולהוסיף לקערת הבצל..
-
4
להוסיף את הביצים, את התבלינים ואת השמן. לערבב היטב..
-
5
להניח נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק ולשמן מעט את הנייר..
-
6
למזוג את העיסה לתבנית ולדפוק על השולחן כדי שהעיסה תמלא את התחתית..
-
7
לאפות שעה או מעט יותר עד הזהבה..
-
8
להוציא ולקרר..
-
9
לחלץ מהתבנית עם נייר האפייה ולהפוך אותה על צלחת הגשה בעדינות כך שהחלק הזהוב יהיה מלמעלה..
1
לחמם תנור 180 מעלות רגיל.
2
במחבת לטגן ב- 3 כפות שמן את הבצל הקצוץ להזהבה ולהניח בקערה..
3
לגרד את תפוחי האדמה הקלופים במגרדת גסה, לסחוט היטב מנוזלים ולהוסיף לקערת הבצל..
4
להוסיף את הביצים, את התבלינים ואת השמן. לערבב היטב..
5
להניח נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק ולשמן מעט את הנייר..
6
למזוג את העיסה לתבנית ולדפוק על השולחן כדי שהעיסה תמלא את התחתית..
7
לאפות שעה או מעט יותר עד הזהבה..
8
להוציא ולקרר..
9
לחלץ מהתבנית עם נייר האפייה ולהפוך אותה על צלחת הגשה בעדינות כך שהחלק הזהוב יהיה מלמעלה..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים