אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

906
צפיות

פשטידת תפוחי אדמה

המתכון של
פשטידת תפוחי אדמה

מתאימה לפסח, מתחסלת בדקות, אחת הטעימות

  • קטגוריהפסח
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 1 בצל גדול
  • רבע כוס שמן (השתמשתי בחד''פ לשתייה קרה)
  • 3 ביצים גודל L
  • כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור טחון, כף אבקת מרק עוף (לא חובה אבל מוסיף המון)
אופן ההכנה
  • 1

    לחמם תנור 180 מעלות רגיל.


  • 2

    במחבת לטגן ב- 3 כפות שמן את הבצל הקצוץ להזהבה ולהניח בקערה..


  • 3

    לגרד את תפוחי האדמה הקלופים במגרדת גסה, לסחוט היטב מנוזלים ולהוסיף לקערת הבצל..


  • 4

    להוסיף את הביצים, את התבלינים ואת השמן. לערבב היטב..


  • 5

    להניח נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק ולשמן מעט את הנייר..


  • 6

    למזוג את העיסה לתבנית ולדפוק על השולחן כדי שהעיסה תמלא את התחתית..


  • 7

    לאפות שעה או מעט יותר עד הזהבה..


  • 8

    להוציא ולקרר..


  • 9

    לחלץ מהתבנית עם נייר האפייה ולהפוך אותה על צלחת הגשה בעדינות כך שהחלק הזהוב יהיה מלמעלה..


1

לחמם תנור 180 מעלות רגיל.


2

במחבת לטגן ב- 3 כפות שמן את הבצל הקצוץ להזהבה ולהניח בקערה..


3

לגרד את תפוחי האדמה הקלופים במגרדת גסה, לסחוט היטב מנוזלים ולהוסיף לקערת הבצל..


4

להוסיף את הביצים, את התבלינים ואת השמן. לערבב היטב..


5

להניח נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק ולשמן מעט את הנייר..


6

למזוג את העיסה לתבנית ולדפוק על השולחן כדי שהעיסה תמלא את התחתית..


7

לאפות שעה או מעט יותר עד הזהבה..


8

להוציא ולקרר..


9

לחלץ מהתבנית עם נייר האפייה ולהפוך אותה על צלחת הגשה בעדינות כך שהחלק הזהוב יהיה מלמעלה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים