אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

1,595
צפיות

אלפחורס (עוגיות עם ריבת חלב)

המתכון של
אלפחורס (עוגיות עם ריבת חלב)

  • קטגוריהעוגיות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 200 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
  • 200 גרם אבקת סוכר (2 שקיות)
  • 200 גרם קורנפלור (1/2 1 כוסות)
  • 80 גרם אינסטנט פודינג / 2 כפות גדושות
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 3 חלמונים
  • 1 כף מים (במידת הצורך)
  • למילוי - ריבת חלב
  • לציפוי - קוקוס (אצלי מעדיפים בלי קוקוס)
אופן ההכנה
  • 1

    שמים את כל המצרכים (חוץ מהמים) ולשים לבצק חלק ואחיד (במידה והבצק לא מתגבש, יש להוסיף כף מים).


  • 2

    מחממים תנור ל-170 מעלות.


  • 3

    מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים.


  • 4

    מסדרים באופן מרווח על נייר אפייה ואופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדין בהירות במרכז.


  • 5

    מצננים לחלוטין.


  • 6

    מניחים חצי כפית ריבת חלב על הצד התחתון של העוגיה וסוגרים עם עוגיה נוספת ולוחצים מעט כדי שהריבה תציץ .


  • 7

    מגלגלים בקוקוס (לא חובה).


  • 8

    העוגיות משתבחות כעבור יום.


1

שמים את כל המצרכים (חוץ מהמים) ולשים לבצק חלק ואחיד (במידה והבצק לא מתגבש, יש להוסיף כף מים).


2

מחממים תנור ל-170 מעלות.


3

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים.


4

מסדרים באופן מרווח על נייר אפייה ואופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדין בהירות במרכז.


5

מצננים לחלוטין.


6

מניחים חצי כפית ריבת חלב על הצד התחתון של העוגיה וסוגרים עם עוגיה נוספת ולוחצים מעט כדי שהריבה תציץ .


7

מגלגלים בקוקוס (לא חובה).


8

העוגיות משתבחות כעבור יום.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים