ספר מתכונים של אמהות מבשלות
- קטגוריהלחמים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל
אופן ההכנה
-
1
1. שופכים לקערה את הקמח, את השמרים, סוכר, חלמונים, שמן ומים פושרים.
-
2
2. מערבבים במיקסר בוו לישה במהירות בינונית למשך 7 דקות עד לקבלת בצק חלק (אפשר גם ללוש ידני 10 דקות) לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.
-
3
3. מכסים את הקערה עם מגבת ומשאירים לתפוח ב מקום חמים לפחות שעה וחצי עד שהבצק תופח.
-
4
4. כאשר הבצק תופח, מורידים את האוויר - עם הבצק קצת דביק מוסיפים קצת קמח ולשים שוב מעט זמן.
-
5
5. לוקחים מהבצק חתיכות בגודל של כדור פינג פונג - מגלגלים בעזרת כף היד את הבצק על המשטח עבודה עד לקבלת כדור חלק..חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. יוצא בערך 16 כדורים - מסדרים על מגש התנור מכוסה בנייר אפייה עם רווח ביניהם.
-
6
6. מכסים את הכדורים עם מגבת וממתינים 30 דקות.
-
7
7. מברישים בביצה טרופה - בוזקים את השומשום ואופים כ 20 דקות על חום 180 מעלות.
-
8
בתאבון .
1
1. שופכים לקערה את הקמח, את השמרים, סוכר, חלמונים, שמן ומים פושרים.
2
2. מערבבים במיקסר בוו לישה במהירות בינונית למשך 7 דקות עד לקבלת בצק חלק (אפשר גם ללוש ידני 10 דקות) לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.
3
3. מכסים את הקערה עם מגבת ומשאירים לתפוח ב מקום חמים לפחות שעה וחצי עד שהבצק תופח.
4
4. כאשר הבצק תופח, מורידים את האוויר - עם הבצק קצת דביק מוסיפים קצת קמח ולשים שוב מעט זמן.
5
5. לוקחים מהבצק חתיכות בגודל של כדור פינג פונג - מגלגלים בעזרת כף היד את הבצק על המשטח עבודה עד לקבלת כדור חלק..חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. יוצא בערך 16 כדורים - מסדרים על מגש התנור מכוסה בנייר אפייה עם רווח ביניהם.
6
6. מכסים את הכדורים עם מגבת וממתינים 30 דקות.
7
7. מברישים בביצה טרופה - בוזקים את השומשום ואופים כ 20 דקות על חום 180 מעלות.
8
בתאבון .
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים