אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

14,390
צפיות

קציצות בקר עם פטריות וזיתים פיקנטי

המתכון של
קציצות בקר עם פטריות וזיתים פיקנטי

איך טעיםםםםם

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • לקציצות מאת אילנית בניזרי
  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • בצל מגורד
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • כפית בהרט
  • 2 כפות שמן
  • מעט מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות סודה מוגזת לשתייה
  • או חצי כפית אבקת סודה
  • לערבב את העיסה להכניס למקרר לחצי שעה
  • טיפול מקדים לזתים
  • 400 גרם זתים חרוזים או מבוקעים
  • לימון חתוך לשניים
  • חצי כפית כורכום
  • מים לכסוי
  • להרתיח את הזיתים 40 דקות ולסנן
  • לרוטב
  • זתים הרתוחים
  • קופסת פטריות
  • 3 שיני שום מגורדות
  • 3 פלפל שאטה חריף יבש
  • 3 כפות שמן
  • כוס וחצי מים רותחים
  • כף אבקת מרק עוף
  • כפית שטוחה כורכום
  • כף מלאה פפריקה
  • פלפל שחור גרוס
  • כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
  • 1

    לחמם בסיר את השמן והשום, להוסיף את הכורכום והפפריקה לערבב לפתיחת תבלינים, נוסיף את הזיתים הפטריות והפלפלים .


  • 2

    את האבקת מרק עוף מהולה במים הרותחים .


  • 3

    נוסיף את הפלפל השחור הגרוס, נביא לרתיחה ונגלגל קציצות לסיר .


  • 4

    מידי פעם ננענע ונשקה את הקציצות עם כף מהרוטב .


  • 5

    נבשל 35 דקות לסיום נעטר בכוסברה ונבשל ללא מכסה לעוד 10 דקות .


  • 6

    בתאבון אילנית בניזרי 💜 .


1

לחמם בסיר את השמן והשום, להוסיף את הכורכום והפפריקה לערבב לפתיחת תבלינים, נוסיף את הזיתים הפטריות והפלפלים .


2

את האבקת מרק עוף מהולה במים הרותחים .


3

נוסיף את הפלפל השחור הגרוס, נביא לרתיחה ונגלגל קציצות לסיר .


4

מידי פעם ננענע ונשקה את הקציצות עם כף מהרוטב .


5

נבשל 35 דקות לסיום נעטר בכוסברה ונבשל ללא מכסה לעוד 10 דקות .


6

בתאבון אילנית בניזרי 💜 .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים