קציצות בקר עם פטריות וזיתים פיקנטי
מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 18/08/2017 | 02:52
תקציר המתכון:
איך טעיםםםםם
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
לקציצות מאת אילנית בניזרי
-
חצי קילו בשר בקר טחון
-
בצל מגורד
-
חופן פטרוזליה קצוצה
-
חופן כוסברה קצוצה
-
כפית בהרט
-
2 כפות שמן
-
מעט מלח
-
חצי כפית פלפל שחור
-
2 כפות פירורי לחם
-
2 כפות סודה מוגזת לשתייה
-
או חצי כפית אבקת סודה
-
לערבב את העיסה להכניס למקרר לחצי שעה
-
טיפול מקדים לזתים
-
400 גרם זתים חרוזים או מבוקעים
-
לימון חתוך לשניים
-
חצי כפית כורכום
-
מים לכסוי
-
להרתיח את הזיתים 40 דקות ולסנן
-
לרוטב
-
זתים הרתוחים
-
קופסת פטריות
-
3 שיני שום מגורדות
-
3 פלפל שאטה חריף יבש
-
3 כפות שמן
-
כוס וחצי מים רותחים
-
כף אבקת מרק עוף
-
כפית שטוחה כורכום
-
כף מלאה פפריקה
-
פלפל שחור גרוס
-
כוסברה קצוצה
אופן הכנה
-
לחמם בסיר את השמן והשום, להוסיף את הכורכום והפפריקה לערבב לפתיחת תבלינים, נוסיף את הזיתים הפטריות והפלפלים
-
את האבקת מרק עוף מהולה במים הרותחים
-
נוסיף את הפלפל השחור הגרוס, נביא לרתיחה ונגלגל קציצות לסיר
-
מידי פעם ננענע ונשקה את הקציצות עם כף מהרוטב
-
נבשל 35 דקות לסיום נעטר בכוסברה ונבשל ללא מכסה לעוד 10 דקות
-
בתאבון אילנית בניזרי 💜