אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

5,359
צפיות

צ'יבורקי

המתכון של
צ'יבורקי

כיסוני בצק מטוגנים עם בשר

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • לבצק
  • 1 קילו קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 450 מי״ל מים (לפי הצורך)
  • 1/3 כוס שמן
  • למילוי
  • אני עשיתי עם בשר פרגיות טחון (אפשר בקר או הודו)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • בצל ( קצוץ דק דק )
  • (אם הבשר 500 גרם אז בצל 700 גרם תלוי מה הכמות הבשר שיש להם)
  • אם אוהבים אפשר לשים פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  • 1

    לנפות את הקמח בקערה, לעשות גומה ושים את שאר המצרכים וללוש לבצק. .


  • 2

    הבצק אמור להיות טיפה קשה. .


  • 3

    לתת לבצק מנוחה של 40 דקות לעבוד על משטח מעט מקומח..


  • 4

    בערך 40 יחידות .


  • 5

    חילקתי את הבצק ל4 עיגולים גדולים ומכול עיגול 10 עיגולים קטנים. (לכסות בנילון שלא יתיבשו).


  • 6

    למילוי להוסיף מים, העיסה צריכה להיראות כמו של קציצות.


  • 7

    המילוי לא מטוגן " תערובת של בשר טחון - בצל קצוץ דק דק דק - תבלינים - וירק קצוץ דק דק דק - מים 1/2 כוס או טיפה יותר. .


  • 8

    לרדד כל עיגול לעלה דק, ולשים על חצי מהעיגול מהתערובת של הבשר בצורה שטוחה, לסגור לחצי ירח ולהדק עם מזלג חזק וצפוף..


  • 9

    לקחת מגש עם מגבת מטבח ולהניח עלו את הצ'יבורקי ולכסות אותם שלא יתיבשו עד שמסיימים את כולם (במגש אחד אפשר לשים 2 שלבים בין לבין מגבת)..


  • 10

    נחמם סיר טיגון עם שמן 3 -2 ס"מ (גובה שמן) על להבה בינונית, כאשר השמן חם נשים את הצ'יבורקי, לפני ששמים את הצ'יבורקי בשמן יש לחזור על ההידוק עם מזלג. (בכל פעם 3-4 יחידות לפי גודל הסיר) עד להזהבה ואז נהפוך לצד השני. (חשוב שהטיגון יהיה בשמן חם על מנת שהבצק לא יספוג שמן מיותר, ולהבה בינונית שהמילוי יהיה מוכן.


  • 11

    מביפנים). .


1

לנפות את הקמח בקערה, לעשות גומה ושים את שאר המצרכים וללוש לבצק. .


2

הבצק אמור להיות טיפה קשה. .


3

לתת לבצק מנוחה של 40 דקות לעבוד על משטח מעט מקומח..


4

בערך 40 יחידות .


5

חילקתי את הבצק ל4 עיגולים גדולים ומכול עיגול 10 עיגולים קטנים. (לכסות בנילון שלא יתיבשו).


6

למילוי להוסיף מים, העיסה צריכה להיראות כמו של קציצות.


7

המילוי לא מטוגן " תערובת של בשר טחון - בצל קצוץ דק דק דק - תבלינים - וירק קצוץ דק דק דק - מים 1/2 כוס או טיפה יותר. .


8

לרדד כל עיגול לעלה דק, ולשים על חצי מהעיגול מהתערובת של הבשר בצורה שטוחה, לסגור לחצי ירח ולהדק עם מזלג חזק וצפוף..


9

לקחת מגש עם מגבת מטבח ולהניח עלו את הצ'יבורקי ולכסות אותם שלא יתיבשו עד שמסיימים את כולם (במגש אחד אפשר לשים 2 שלבים בין לבין מגבת)..


10

נחמם סיר טיגון עם שמן 3 -2 ס"מ (גובה שמן) על להבה בינונית, כאשר השמן חם נשים את הצ'יבורקי, לפני ששמים את הצ'יבורקי בשמן יש לחזור על ההידוק עם מזלג. (בכל פעם 3-4 יחידות לפי גודל הסיר) עד להזהבה ואז נהפוך לצד השני. (חשוב שהטיגון יהיה בשמן חם על מנת שהבצק לא יספוג שמן מיותר, ולהבה בינונית שהמילוי יהיה מוכן.


11

מביפנים). .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים