לןגן

צ'יבורקי

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 10/06/2017 | 10:21
צ'יבורקי

תקציר המתכון: כיסוני בצק מטוגנים עם בשר

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

למילוי

אופן הכנה

  1. לנפות את הקמח בקערה, לעשות גומה ושים את שאר המצרכים וללוש לבצק.

  2. הבצק אמור להיות טיפה קשה.

  3. לתת לבצק מנוחה של 40 דקות לעבוד על משטח מעט מקומח.

  4. בערך 40 יחידות

  5. חילקתי את הבצק ל4 עיגולים גדולים ומכול עיגול 10 עיגולים קטנים. (לכסות בנילון שלא יתיבשו)

  6. למילוי להוסיף מים, העיסה צריכה להיראות כמו של קציצות

  7. המילוי לא מטוגן " תערובת של בשר טחון - בצל קצוץ דק דק דק - תבלינים - וירק קצוץ דק דק דק - מים 1/2 כוס או טיפה יותר.

  8. לרדד כל עיגול לעלה דק, ולשים על חצי מהעיגול מהתערובת של הבשר בצורה שטוחה, לסגור לחצי ירח ולהדק עם מזלג חזק וצפוף.

  9. לקחת מגש עם מגבת מטבח ולהניח עלו את הצ'יבורקי ולכסות אותם שלא יתיבשו עד שמסיימים את כולם (במגש אחד אפשר לשים 2 שלבים בין לבין מגבת).

  10. נחמם סיר טיגון עם שמן 3 -2 ס"מ (גובה שמן) על להבה בינונית, כאשר השמן חם נשים את הצ'יבורקי, לפני ששמים את הצ'יבורקי בשמן יש לחזור על ההידוק עם מזלג. (בכל פעם 3-4 יחידות לפי גודל הסיר) עד להזהבה ואז נהפוך לצד השני. (חשוב שהטיגון יהיה בשמן חם על מנת שהבצק לא יספוג שמן מיותר, ולהבה בינונית שהמילוי יהיה מוכן

  11. מביפנים).