הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהכדורי פלאפל מעולים בתנור, פריכים מבחוץ ורכים מבפנים... תופתעו שאפשר לחסוך בטיגון ולקבל תוצאה מצויינת👌
במעבד מזון טוחנים את גרגירי החומוס, לאחר שהושרו וסוננו, עד למרקם גרגירי (שימו לב לא לטחון יותר מידי) ומעבירים לקערה..
טוחנים יחד: עשבי תיבול, פלפל חריף, בצל, שום, טחינה ושמן זית עד שיהיו קצוצים דק דק, אך לא לגמרי ומעבירים לקערה עם החומוס..
מוסיפים סודה לשתייה, מלח וכמון. .
אם התערובת רכה מידי, מוסיפים 1-2 כפות קמח. (התערובת אמורה להיות רכה יחסית)..
מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן מעט..
בעזרת ידיים רטובות, יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים על התבנית ומרססים מעל הכדורים ספריי שמן. .
אופים במשך 15-20 דקות בתנור שחומם מראש על 200° עד שהפלאפל משחימים מעט. (לא יותר מדי כדי שלא יתייבשו)..