אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

11,007
צפיות

פיתות עם זעתר

המתכון של
פיתות עם זעתר

פיתות תפוחות רכות וטעימות מאוד

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • קילו קמח..
  • 2 כפות שמרים יבשים..
  • 2 כפות סוכר..
  • 2 כפות שמן זית..
  • 2.5 עד 3 כוסות מים פושרים.
  • כף מלח..
  • 200 גרם זעתר..
  • רבע כוס שמן זית..
אופן ההכנה
  • 1

    ללוש את חומרי הבצק מלבד המלח...


  • 2

    את המים להוסיף לאט כמה שהקמח סופח...


  • 3

    כשמתגבש לבצק להוסיף את המלח ללוש 10 דקות לבצק רך שנדבק לתחתית הקערה...


  • 4

    להוציא את הבצק ללוש כמה דקות בידים...


  • 5

    לכדרר לכדור יפה...


  • 6

    לשמן לשים בקערה לכסות עם נילון ומגבת מעל...


  • 7

    לתת תפיחה עד הכפלת הנפח בערך שעה...


  • 8

    להוריד אויר עוד תפיחה של חצי שעה...


  • 9

    לחלק לכדורים של 100 גרם בערך יוצא 18 כדורים...


  • 10

    לתת מנוחה של 10 דקות...


  • 11

    לפתוח כל כדור עם ידים משומנות לפיתה...


  • 12

    לערבב את הזעתר עם השמן ולמרוח על הפיתות.


  • 13

    להניח בתבנית עם ניר אפיה...


  • 14

    לתת מנוחה של רבע שעה...


  • 15

    לחמם תנור מראש על 200 מעלות...


  • 16

    לאפות בערך רבע שעה...


  • 17

    להוציא ולכסות במגבת...


1

ללוש את חומרי הבצק מלבד המלח...


2

את המים להוסיף לאט כמה שהקמח סופח...


3

כשמתגבש לבצק להוסיף את המלח ללוש 10 דקות לבצק רך שנדבק לתחתית הקערה...


4

להוציא את הבצק ללוש כמה דקות בידים...


5

לכדרר לכדור יפה...


6

לשמן לשים בקערה לכסות עם נילון ומגבת מעל...


7

לתת תפיחה עד הכפלת הנפח בערך שעה...


8

להוריד אויר עוד תפיחה של חצי שעה...


9

לחלק לכדורים של 100 גרם בערך יוצא 18 כדורים...


10

לתת מנוחה של 10 דקות...


11

לפתוח כל כדור עם ידים משומנות לפיתה...


12

לערבב את הזעתר עם השמן ולמרוח על הפיתות.


13

להניח בתבנית עם ניר אפיה...


14

לתת מנוחה של רבע שעה...


15

לחמם תנור מראש על 200 מעלות...


16

לאפות בערך רבע שעה...


17

להוציא ולכסות במגבת...


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים