לןגן

פיתות עם זעתר

מאת: נאוה מלכה, פורסם: 01/10/2016 | 14:13
פיתות עם זעתר

תקציר המתכון: פיתות תפוחות רכות וטעימות מאוד

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ללוש את חומרי הבצק מלבד המלח..

  2. את המים להוסיף לאט כמה שהקמח סופח..

  3. כשמתגבש לבצק להוסיף את המלח ללוש 10 דקות לבצק רך שנדבק לתחתית הקערה..

  4. להוציא את הבצק ללוש כמה דקות בידים..

  5. לכדרר לכדור יפה..

  6. לשמן לשים בקערה לכסות עם נילון ומגבת מעל..

  7. לתת תפיחה עד הכפלת הנפח בערך שעה..

  8. להוריד אויר עוד תפיחה של חצי שעה..

  9. לחלק לכדורים של 100 גרם בערך יוצא 18 כדורים..

  10. לתת מנוחה של 10 דקות..

  11. לפתוח כל כדור עם ידים משומנות לפיתה..

  12. לערבב את הזעתר עם השמן ולמרוח על הפיתות

  13. להניח בתבנית עם ניר אפיה..

  14. לתת מנוחה של רבע שעה..

  15. לחמם תנור מראש על 200 מעלות..

  16. לאפות בערך רבע שעה..

  17. להוציא ולכסות במגבת..