אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

3,430
צפיות

חלה מתוקה

המתכון של
חלה מתוקה

חלה מדהימה ויפה שמתאימה לארוחת שישי או לכל חג

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 ק''ג קמח לבן
  • 1 כף מלח
  • רבע כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • שליש כוס שמן
  • רבע כוס דבש
  • 2 כוסות חד פעמי שקוף מים פושרים
אופן ההכנה
  • 1

    מנפים לקערת מיקסר את הקמח, מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר, שמן, ביצים ודבש ולשים היטב..


  • 2

    מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתגבש בצק..


  • 3

    לשים 10 דק' עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מכסים את הבצק בשמן, מכסים בניילון נצמד, מעל מגבת ומניחים להתפחה כשעה..


  • 4

    משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 או 28 ס''מ ומניחים במרכז קערת זכוכית קטנה משומנת..


  • 5

    נותנים לבצק שתפח מכה להוצאת האוויר ומכדררים אותו לכדורים חלקים ויפים. מניחים בתבנית במרווחים כשהצד החלק כלפי מעלה. מניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה..


  • 6

    מחממים תנור ל- 180 מעלות. אופים את החלה למשך 25-30 דק' עד שמזהיבה גם מלמטה..


1

מנפים לקערת מיקסר את הקמח, מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר, שמן, ביצים ודבש ולשים היטב..


2

מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתגבש בצק..


3

לשים 10 דק' עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מכסים את הבצק בשמן, מכסים בניילון נצמד, מעל מגבת ומניחים להתפחה כשעה..


4

משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 או 28 ס''מ ומניחים במרכז קערת זכוכית קטנה משומנת..


5

נותנים לבצק שתפח מכה להוצאת האוויר ומכדררים אותו לכדורים חלקים ויפים. מניחים בתבנית במרווחים כשהצד החלק כלפי מעלה. מניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה..


6

מחממים תנור ל- 180 מעלות. אופים את החלה למשך 25-30 דק' עד שמזהיבה גם מלמטה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים