לןגן

חלה מתוקה

מאת: אורית לוי, פורסם: 30/08/2016 | 11:06
חלה מתוקה

תקציר המתכון: חלה מדהימה ויפה שמתאימה לארוחת שישי או לכל חג

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מנפים לקערת מיקסר את הקמח, מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר, שמן, ביצים ודבש ולשים היטב.

  2. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתגבש בצק.

  3. לשים 10 דק' עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מכסים את הבצק בשמן, מכסים בניילון נצמד, מעל מגבת ומניחים להתפחה כשעה.

  4. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 או 28 ס''מ ומניחים במרכז קערת זכוכית קטנה משומנת.

  5. נותנים לבצק שתפח מכה להוצאת האוויר ומכדררים אותו לכדורים חלקים ויפים. מניחים בתבנית במרווחים כשהצד החלק כלפי מעלה. מניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה.

  6. מחממים תנור ל- 180 מעלות. אופים את החלה למשך 25-30 דק' עד שמזהיבה גם מלמטה.