אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

6,709
צפיות

לחם בית

המתכון של
לחם בית

לחם בית שמפאר את שולחן השבת

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 קילו קמח מנופה
  • 3 כפות סוכר
  • 3/4 כוס מדידה שמן
  • 1 כף מלח
  • 2 וחצי עד 3 כוסות מים מהברז
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • למריחה
  • 1 יחידה ביצה טרופה
  • 1 כף סוכר
  • לפזר
  • 1 חופן שומשום
אופן ההכנה
  • 1

    מתכון ללחם הבית שלי קילו קמח.. מנופה אפשרות להכפלה להפרשת חלה 2 כפות שמרים יבשים לערבב.. להוסיף להוסיף 3/4 כוס שמן להתחיל להוסיף מים קרים מהברז כמה שהקמח סופח זה בערך 2.5 עד 3 כוסות מידה.. כשמתגבש לבצק להוסיף כף מלח..ללוש 10 דקות לבצק רך ומבריק.. להוציא למשטח עבודה ללוש עוד קצת ביד.. לשמן את התבנית לכדרר לכדור יפה לשמן לשים בקערה לכסות עם שקית נילון ליקשור... התפחה עד הכפלת הנפח זה בערך שעה.. להוריד אויר ללחלק ל3 עיגולים לרדד כול עיגול לגלגל לנקניק להניח על תבנית לחרוץ בסכין למרוח ביצה טרופה עם כף סוכר לפזר שומשום ולהתפיח עוד 40 דק להכניס לתנור 180 מעלות ל25 דק עד הזהבה בהצלחה אורה..


1

מתכון ללחם הבית שלי קילו קמח.. מנופה אפשרות להכפלה להפרשת חלה 2 כפות שמרים יבשים לערבב.. להוסיף להוסיף 3/4 כוס שמן להתחיל להוסיף מים קרים מהברז כמה שהקמח סופח זה בערך 2.5 עד 3 כוסות מידה.. כשמתגבש לבצק להוסיף כף מלח..ללוש 10 דקות לבצק רך ומבריק.. להוציא למשטח עבודה ללוש עוד קצת ביד.. לשמן את התבנית לכדרר לכדור יפה לשמן לשים בקערה לכסות עם שקית נילון ליקשור... התפחה עד הכפלת הנפח זה בערך שעה.. להוריד אויר ללחלק ל3 עיגולים לרדד כול עיגול לגלגל לנקניק להניח על תבנית לחרוץ בסכין למרוח ביצה טרופה עם כף סוכר לפזר שומשום ולהתפיח עוד 40 דק להכניס לתנור 180 מעלות ל25 דק עד הזהבה בהצלחה אורה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים