לןגן

לחם בית

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 14/07/2016 | 11:26
לחם בית

תקציר המתכון: לחם בית שמפאר את שולחן השבת

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למריחה

לפזר

אופן הכנה

  1. מתכון ללחם הבית שלי קילו קמח.. מנופה אפשרות להכפלה להפרשת חלה 2 כפות שמרים יבשים לערבב.. להוסיף להוסיף 3/4 כוס שמן להתחיל להוסיף מים קרים מהברז כמה שהקמח סופח זה בערך 2.5 עד 3 כוסות מידה.. כשמתגבש לבצק להוסיף כף מלח..ללוש 10 דקות לבצק רך ומבריק.. להוציא למשטח עבודה ללוש עוד קצת ביד.. לשמן את התבנית לכדרר לכדור יפה לשמן לשים בקערה לכסות עם שקית נילון ליקשור... התפחה עד הכפלת הנפח זה בערך שעה.. להוריד אויר ללחלק ל3 עיגולים לרדד כול עיגול לגלגל לנקניק להניח על תבנית לחרוץ בסכין למרוח ביצה טרופה עם כף סוכר לפזר שומשום ולהתפיח עוד 40 דק להכניס לתנור 180 מעלות ל25 דק עד הזהבה בהצלחה אורה.