אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

47,097
צפיות

לחם שום נתלש

המתכון של
לחם שום נתלש

לחם שום נתלש..מעלףףףףףף

  • קטגוריהלחמים
  • מספר מנות4 מנות
  • זמן הכנה2 שעות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: לחמים
  • זמן הכנה: 2 שעות
  • כשרות: כשר חלבי
  • מספר מנות: 4 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 שיניי שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס חלב
  • 75 גרם חמאה
  • 4 שיניי שום
  • 2 כפות בזיליקום
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
אופן ההכנה
  • 1

    3 כוסות קמח...1 כף סוכר...1 כפית מלח...1 כף שמרים יבשים...2 שיניי שום כתושות...2 כפות שמן זית...1 כוס חלב פושר....ואם יש צורך אז עוד רבע כוס...לשים עד לקבלת בצק רך ונעים...שימו את החלב בהדרגה ואם יש צורך שימו את הרבע חלב הנוסף....מתפיחים עד להכלת הנפח...למילוי: 75 גרם חמאה מומסת...4 שיניי שום כתושות...2 כפות בזיליקום קצוץ..אני השתמשתי בקוביות של דורות....100 גרם גבינה צהובה מגורדת...אפשר גבינה קשה אחרת...מערבבים את החמאה עם הבזיליקום והשום....מרדדים את הבצק ומורחים עלייו אתתערובת החמאה ומזרים את הגבינה...חותכים לרצועות ומניחים את הרצועות אחת על השנייה..וחותכים לריבועים את כל הערמה...מורחים תבנית אינגליש בחמאה....ומניחים את הריבועים בעמידה בתבנית בצורה אנכית...מברישים למעלה שוב מתערובת החמאה ..ומתפיחים...לאחר ההתפחה מכניסים לתנור על 175 מעלות...שזה מזהיב מוציאים...ומורחים שוב בתערובת חמאה....


1

3 כוסות קמח...1 כף סוכר...1 כפית מלח...1 כף שמרים יבשים...2 שיניי שום כתושות...2 כפות שמן זית...1 כוס חלב פושר....ואם יש צורך אז עוד רבע כוס...לשים עד לקבלת בצק רך ונעים...שימו את החלב בהדרגה ואם יש צורך שימו את הרבע חלב הנוסף....מתפיחים עד להכלת הנפח...למילוי: 75 גרם חמאה מומסת...4 שיניי שום כתושות...2 כפות בזיליקום קצוץ..אני השתמשתי בקוביות של דורות....100 גרם גבינה צהובה מגורדת...אפשר גבינה קשה אחרת...מערבבים את החמאה עם הבזיליקום והשום....מרדדים את הבצק ומורחים עלייו אתתערובת החמאה ומזרים את הגבינה...חותכים לרצועות ומניחים את הרצועות אחת על השנייה..וחותכים לריבועים את כל הערמה...מורחים תבנית אינגליש בחמאה....ומניחים את הריבועים בעמידה בתבנית בצורה אנכית...מברישים למעלה שוב מתערובת החמאה ..ומתפיחים...לאחר ההתפחה מכניסים לתנור על 175 מעלות...שזה מזהיב מוציאים...ומורחים שוב בתערובת חמאה....


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים