לןגן

לחם שום נתלש

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 03/05/2015 | 22:07
לחם שום נתלש

תקציר המתכון: לחם שום נתלש..מעלףףףףףף

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 4, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 3 כוסות קמח...1 כף סוכר...1 כפית מלח...1 כף שמרים יבשים...2 שיניי שום כתושות...2 כפות שמן זית...1 כוס חלב פושר....ואם יש צורך אז עוד רבע כוס...לשים עד לקבלת בצק רך ונעים...שימו את החלב בהדרגה ואם יש צורך שימו את הרבע חלב הנוסף....מתפיחים עד להכלת הנפח...למילוי: 75 גרם חמאה מומסת...4 שיניי שום כתושות...2 כפות בזיליקום קצוץ..אני השתמשתי בקוביות של דורות....100 גרם גבינה צהובה מגורדת...אפשר גבינה קשה אחרת...מערבבים את החמאה עם הבזיליקום והשום....מרדדים את הבצק ומורחים עלייו אתתערובת החמאה ומזרים את הגבינה...חותכים לרצועות ומניחים את הרצועות אחת על השנייה..וחותכים לריבועים את כל הערמה...מורחים תבנית אינגליש בחמאה....ומניחים את הריבועים בעמידה בתבנית בצורה אנכית...מברישים למעלה שוב מתערובת החמאה ..ומתפיחים...לאחר ההתפחה מכניסים לתנור על 175 מעלות...שזה מזהיב מוציאים...ומורחים שוב בתערובת חמאה...