אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1 קילו קמח מנופה
  • 1 וחצי כפות שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 ביצה
  • 3/4 - 1/2 כוס שמן
  • 1/2 2 - 1/4 2 כוסות מים חמימים
  • חלמון ושומשום לפני אפיה
אופן ההכנה
  • 1

    מערבלים היטב במיקסר את כל המרכיבים (חוץ מחלמון והשומשום) ומתפיחים כשעה.


  • 2

    מעבדים את הבצק, להוריד מניפחו ושוב להתפחה.


  • 3

    מחלקים את הבצק ל-4 כדורים ומתפיחים כחצי שעה.


  • 4

    עם ידיים משומנות יוצרים בגט או חלה ושוב מתפיחים למשך חצי שעה.


  • 5

    מורחים חלמון ושומשום, מקשטים (לא חובה).


  • 6

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות.


1

מערבלים היטב במיקסר את כל המרכיבים (חוץ מחלמון והשומשום) ומתפיחים כשעה.


2

מעבדים את הבצק, להוריד מניפחו ושוב להתפחה.


3

מחלקים את הבצק ל-4 כדורים ומתפיחים כחצי שעה.


4

עם ידיים משומנות יוצרים בגט או חלה ושוב מתפיחים למשך חצי שעה.


5

מורחים חלמון ושומשום, מקשטים (לא חובה).


6

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים