ספר מתכוני לחמים
- קטגוריהלחמים
- מספר מנות32 מנות
- זמן הכנה30 דקות
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל מאוד
- קטגוריה: לחמים
- זמן הכנה: 30 דקות
- כשרות: כשר פרווה
- מספר מנות: 32 מנות
- דרגת קושי: קל מאוד
אופן ההכנה
-
1
מנפים קמח בקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז הקמח ושמים בתוכו את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח. מסביב מפזרים את הסוכר, ובצד שמים את המלח. מוסיפים מים ושמן ולשים היטב עד לקבלת בצק רך וגמיש ונוח לעבודה. מכסים ומניחים בצד לתפוח כשעה..
-
2
יוצרים כדורים מן הבצק (אם מחלקים את הבצק באופן שווה מתקבלים 32 כדורי בצק). מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מורחים חלמון מעל ומפזרים מעט שומשום. נותנים להם לתפוח עוד 20 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, ואופים במשך כ-25 דקות, עד שהן מקבלות גוון חום זהוב..
-
3
מוציאים מהתנור ומכסים את הלחמניות החמות במגבת, כך הן מקבלות יותר רכות..
-
4
בהנאה רבה ולבריאות לילך:).
1
מנפים קמח בקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז הקמח ושמים בתוכו את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח. מסביב מפזרים את הסוכר, ובצד שמים את המלח. מוסיפים מים ושמן ולשים היטב עד לקבלת בצק רך וגמיש ונוח לעבודה. מכסים ומניחים בצד לתפוח כשעה..
2
יוצרים כדורים מן הבצק (אם מחלקים את הבצק באופן שווה מתקבלים 32 כדורי בצק). מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מורחים חלמון מעל ומפזרים מעט שומשום. נותנים להם לתפוח עוד 20 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, ואופים במשך כ-25 דקות, עד שהן מקבלות גוון חום זהוב..
3
מוציאים מהתנור ומכסים את הלחמניות החמות במגבת, כך הן מקבלות יותר רכות..
4
בהנאה רבה ולבריאות לילך:).
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים