ספר מתכוני לחמים
- קטגוריהלחמים
- מספר מנות40 מנות
- זמן הכנה3 שעות
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיבינוני
- קטגוריה: לחמים
- זמן הכנה: 3 שעות
- כשרות: כשר פרווה
- מספר מנות: 40 מנות
- דרגת קושי: בינוני
אופן ההכנה
-
1
מנפים את הקמח לתוך קערה, להוסיף את המלח ולערבב היטב כדי שלא יבוא במגע עם השמרים, להוסיף את הסוכר ולערבב להוסיף את השמרים ולערבב שוב להטמעה. להוסיף את הביצים והשמן ולערבב. מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים עד לקבלת בצק אחיד. במידת הצורך מוסיפים עוד כף מים אחת בלבד בכל פעם. לשים את הבצק בערך 10 דקות. משמנים את הבצק היטב מכל צדדיו, ומניחים להתפחה בערך כשעה וחצי, עד שהבצק הכפיל את נפחו. (אפשר להכין את הבצק גם במיקסר)..
-
2
מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ובעזרת מערוך מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. מניחים בכל פעם 4 עיגולי בצק באופן חופף זה על גבי זה. מגלגלים מהחלק הקרוב אלינו ליצירת גליל קצר ועבה..
-
3
כך צריך להיראות גליל הבצק שגלגלתם..
-
4
חוצים את הגליל במרכזו, ומניחים בתבנית שקעים משומנת היטב כשהצד החתוך כלפי מטה.
מניחים לתפיחה נוספת כ-20 דקות. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות..
-
5
אופים כ-20-25 דקות עד שהלחמניות תפוחות ושחומות..
1
מנפים את הקמח לתוך קערה, להוסיף את המלח ולערבב היטב כדי שלא יבוא במגע עם השמרים, להוסיף את הסוכר ולערבב להוסיף את השמרים ולערבב שוב להטמעה. להוסיף את הביצים והשמן ולערבב. מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים עד לקבלת בצק אחיד. במידת הצורך מוסיפים עוד כף מים אחת בלבד בכל פעם. לשים את הבצק בערך 10 דקות. משמנים את הבצק היטב מכל צדדיו, ומניחים להתפחה בערך כשעה וחצי, עד שהבצק הכפיל את נפחו. (אפשר להכין את הבצק גם במיקסר)..
2
מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ובעזרת מערוך מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. מניחים בכל פעם 4 עיגולי בצק באופן חופף זה על גבי זה. מגלגלים מהחלק הקרוב אלינו ליצירת גליל קצר ועבה..
3
כך צריך להיראות גליל הבצק שגלגלתם..
4
חוצים את הגליל במרכזו, ומניחים בתבנית שקעים משומנת היטב כשהצד החתוך כלפי מטה.
מניחים לתפיחה נוספת כ-20 דקות. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות..
5
אופים כ-20-25 דקות עד שהלחמניות תפוחות ושחומות..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים