כוס חד פעמי חם מלא של עדשים כתומות מושרות כל הלילה (חייב)
כף גדולה של זעתר
חצי כפית מלח
כף גדולה של זמן זית
חצי כפית חומץ
כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה
1
בקערה שמים את העדשים מוסיפים את הזעתר והמלח וטוחנים בבלנדר יד עד לקבלת עיסה אחידה, מוסיפים שמן זית וממשיכים לטחון עם בלנדר יד, ללוש מעט עם היד ומוסיפים חומץ ואבקת אפיה מערבבים עם כף היטב..
2
מרטיבים מעט את היד ומעצבים לחמניות מאורכות ושמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה אופים בחום של 200- 180 מעלות.
3
למשך חצי שעה או עד שהקציצות מוכנות..
1
בקערה שמים את העדשים מוסיפים את הזעתר והמלח וטוחנים בבלנדר יד עד לקבלת עיסה אחידה, מוסיפים שמן זית וממשיכים לטחון עם בלנדר יד, ללוש מעט עם היד ומוסיפים חומץ ואבקת אפיה מערבבים עם כף היטב..
2
מרטיבים מעט את היד ומעצבים לחמניות מאורכות ושמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה אופים בחום של 200- 180 מעלות.