אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

197
צפיות

לחם ממולא בגבינה

המתכון של
לחם ממולא בגבינה

מתכון טעים של פיתות עם מילוי גבינה

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 2 כוסות חלב חם 400 מל'
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר - 15 גרם
  • 1 כפית מלח- 8 גרם
  • 2 כפות שמן זית - 20 מל'
  • 4 כוסות קמח מנופה - 480 גרם
  • למילוי
  • 200 גרם גבינה צהובה חתוכה לריבועים
  • 1 כף שמן זית
  • שומשום לפיזור
  • בצל קצוץ מטוגן
אופן ההכנה
  • 1

    במיקסר שמים חלב, סוכר ושמרים מערבבים מעט מוסיפים קמח מנופה בהדרגה וממשיכים ללוש מוסיפים קמח ומערבבים עם כף עץ עד לאיחוד החומרים, מניחים על משטח עבודה ולשים מעט עם הידיים הבצק מעט דביק מוסיפים שמן זית וממשיכים ללוש בעזרת אגרוף היד, מעגלים לכדור משטחים מעט ומניחים לתפיחה למשך 30 דקות..


  • 2

    לאחר התפיחה מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק כמה דקות..


  • 3

    מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים כל חלק מעגלים לעיגול..


  • 4

    מקמחים משטח עבודה ופותחים את הבצק לעיגול בקוטר 20 סמ' שמים גבינה מעל הבצק ומפזרים בצל קצוץ מטוגן סוגרים את הבצק ומעגלים לעיגול כך עושים עם יתר הבצק..


  • 5

    משטחים את כדור הבצק לעיגול שטוח מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה ומניחים לתפיחה של 20 דקות..


  • 6

    למרוח בחלמון של ביצה מעורבב עם כף שמן זית ליצור צורות בעזרת האצבעות לפזר מעל שומשום אופים בחום של 200 מעלות 20 דקות עד שהפיתות מוכנות..


1

במיקסר שמים חלב, סוכר ושמרים מערבבים מעט מוסיפים קמח מנופה בהדרגה וממשיכים ללוש מוסיפים קמח ומערבבים עם כף עץ עד לאיחוד החומרים, מניחים על משטח עבודה ולשים מעט עם הידיים הבצק מעט דביק מוסיפים שמן זית וממשיכים ללוש בעזרת אגרוף היד, מעגלים לכדור משטחים מעט ומניחים לתפיחה למשך 30 דקות..


2

לאחר התפיחה מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק כמה דקות..


3

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים כל חלק מעגלים לעיגול..


4

מקמחים משטח עבודה ופותחים את הבצק לעיגול בקוטר 20 סמ' שמים גבינה מעל הבצק ומפזרים בצל קצוץ מטוגן סוגרים את הבצק ומעגלים לעיגול כך עושים עם יתר הבצק..


5

משטחים את כדור הבצק לעיגול שטוח מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה ומניחים לתפיחה של 20 דקות..


6

למרוח בחלמון של ביצה מעורבב עם כף שמן זית ליצור צורות בעזרת האצבעות לפזר מעל שומשום אופים בחום של 200 מעלות 20 דקות עד שהפיתות מוכנות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים