אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

142
צפיות

לחמניות קלות להכנה

המתכון של
לחמניות קלות להכנה

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 2 כוסות מים פושרים- 400 מל'
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר - 10 גר
  • כפית מלח- 8 גר
  • 2 כפות שמן צמחי - 30 מל'
  • 5 כוסות קמח מנופה
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה שמים מים פושרים ושמרים מערבבים היטב מוסיפים סכר ומערבבים מוסיפים מלח מערבבים מוסיפים שמן מערבבים מוסיפים קמח בהדרגה מערבבים עד לקבלת בצק רך מאד לשים כמה דקות ומעגלים לכדור משמנים קערה בשמן משמנים את הבצק ומניחים לתפיחה למשך 40-50 דקות עד להגדלת הנפח..


  • 2

    לאחר התפיחה מניחים על משטח עבודה ולשים מעט בצורת מעטפה. מעגלים את הבצק לכדור ומחלקים את הבצק ל-7 חלקים, כל חלק מכדררים לכדור, מרפדים תבנית אפיה בניר אפיה ומניחים את הלחמניות לתפיחה של 15 דקות, חורצים חריצים בסכין חדה ואופים בחום של 200 מעלות 25 דקות או עד שהלחמניות מוכנות..


1

בקערה שמים מים פושרים ושמרים מערבבים היטב מוסיפים סכר ומערבבים מוסיפים מלח מערבבים מוסיפים שמן מערבבים מוסיפים קמח בהדרגה מערבבים עד לקבלת בצק רך מאד לשים כמה דקות ומעגלים לכדור משמנים קערה בשמן משמנים את הבצק ומניחים לתפיחה למשך 40-50 דקות עד להגדלת הנפח..


2

לאחר התפיחה מניחים על משטח עבודה ולשים מעט בצורת מעטפה. מעגלים את הבצק לכדור ומחלקים את הבצק ל-7 חלקים, כל חלק מכדררים לכדור, מרפדים תבנית אפיה בניר אפיה ומניחים את הלחמניות לתפיחה של 15 דקות, חורצים חריצים בסכין חדה ואופים בחום של 200 מעלות 25 דקות או עד שהלחמניות מוכנות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים