אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

300
צפיות

לחם שום

המתכון של
לחם שום

לא מתכון שלי נראה ממש טוב רק מעבירה מתכוננת להכין בקרוב..

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • *מצרכים :*
  • 🥨 ק"ג קמח
  • 🥨 כף מלח
  • 🥨 2 כפות שמרים יבשים
  • 🥨 אבקת אפיה
  • 🥨 3 כפות סוכר
  • 🥨 שמיר אם יש טרי חופן שטוף וקצוץ,
  • אם יש לך שמיר יבש חצי כפית לא יותר כי יש בו מרירות וצריך להזהר איתו שלא יפגם הטעם.
  • 🥨 *הסוד של המתכון!!!* שיני שום, מראש שלם קלופות שטופות וטחונות במגימיקס או בבלנדר.
  • 🥨 מים פושרים
  • 🥨 מעט שמן
  • *לתערובת של אחרי האפיה:*
  • 🥨 שמן (זית או קנולה)
  • 🥨 אורגנו
  • 🥨 מלח
  • *אופן ההכנה:*
  • שמים בקערה לפי הסדר
  • מלח
  • קמח
  • שמיר יבש או טרי
  • סוכר אבקת אפיה ושמרים
  • מערבבים עם כף את החומרים היבשים
  • טוחנים את שיני השום עם מעט מים ומעט שמן,שהכל נהיה אחיד וטחון ללא גושים מוסיפים לבצק.
  • מוסיפים מים פושרים ולשים עד לקבלת בצק נעים ורך.
  • לסיום מוסיפים מעט שמן שהבצק לא יתייבש
  • אחרי 10 דק, לשים שוב ויוצרים חורים בעזרת האצבעות כדי לאפשר כניסת אוויר לבצק.
  • אחרי חצי שעה לשים שוב.
  • שהבצק טופח
  • יוצרים לחמניות קשר בגודל שזיף
  • מורחים מים בעזרת מברשת
  • (מהלך שהוא לא חובה ,אבל יוצר כריספיות מושלמת,במקום למרוח מים לטבול את הלחמניות במים רותחים ולהניח בתבנית)
  • מכניסים לאפיה על 220°
  • שהלחמניות מוכנות ויוצאות, בעודן רותחות,
  • מורחים שמן שמעורב עם אורגנו ומפזרים מעט מלח.
  • יוצא מושלםםם
  • תודה ה' שהילדים אהבו.
  • נשים אהובות, הכינו בשמחה ותודו לה' על הכל.
  • שבוע נפלא והמון הצלחה💝
אופן ההכנה
  • 0

    👆.


0

👆.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים