לחם שום
מאת: סיוון לוי, פורסם: 03/02/2021 | 16:49
תקציר המתכון:
לא מתכון שלי נראה ממש טוב רק מעבירה מתכוננת להכין בקרוב..
קטגוריה: לחמים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
*מצרכים :*
-
🥨 ק"ג קמח
-
🥨 כף מלח
-
🥨 2 כפות שמרים יבשים
-
🥨 אבקת אפיה
-
🥨 3 כפות סוכר
-
🥨 שמיר אם יש טרי חופן שטוף וקצוץ,
-
אם יש לך שמיר יבש חצי כפית לא יותר כי יש בו מרירות וצריך להזהר איתו שלא יפגם הטעם.
-
🥨 *הסוד של המתכון!!!* שיני שום, מראש שלם קלופות שטופות וטחונות במגימיקס או בבלנדר.
-
🥨 מים פושרים
-
🥨 מעט שמן
-
*לתערובת של אחרי האפיה:*
-
🥨 שמן (זית או קנולה)
-
🥨 אורגנו
-
🥨 מלח
-
*אופן ההכנה:*
-
שמים בקערה לפי הסדר
-
מלח
-
קמח
-
שמיר יבש או טרי
-
סוכר אבקת אפיה ושמרים
-
מערבבים עם כף את החומרים היבשים
-
טוחנים את שיני השום עם מעט מים ומעט שמן,שהכל נהיה אחיד וטחון ללא גושים מוסיפים לבצק.
-
מוסיפים מים פושרים ולשים עד לקבלת בצק נעים ורך.
-
לסיום מוסיפים מעט שמן שהבצק לא יתייבש
-
אחרי 10 דק, לשים שוב ויוצרים חורים בעזרת האצבעות כדי לאפשר כניסת אוויר לבצק.
-
אחרי חצי שעה לשים שוב.
-
שהבצק טופח
-
יוצרים לחמניות קשר בגודל שזיף
-
מורחים מים בעזרת מברשת
-
(מהלך שהוא לא חובה ,אבל יוצר כריספיות מושלמת,במקום למרוח מים לטבול את הלחמניות במים רותחים ולהניח בתבנית)
-
מכניסים לאפיה על 220°
-
שהלחמניות מוכנות ויוצאות, בעודן רותחות,
-
מורחים שמן שמעורב עם אורגנו ומפזרים מעט מלח.
-
יוצא מושלםםם
-
תודה ה' שהילדים אהבו.
-
נשים אהובות, הכינו בשמחה ותודו לה' על הכל.
-
שבוע נפלא והמון הצלחה💝
אופן הכנה
-
👆