אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

49,994
צפיות

לחמניות הבית או חלות

המתכון של
לחמניות הבית או חלות

רכות רכות

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • ** המתכון מתאים גם לחלות **
  • לבצק
  • קילו קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • כף מלח שטוחה
  • בין שלוש לשלוש וחצי כוסות מים
  • חצי כוס שמן
  • **כוס חד פעמי החמה או כוס מדידה ***
אופן ההכנה
  • 1

    את השמרים נשים במרכז הקמח ונכסה עם הקמח נוסיף את הסוכר,את המלח נפזר בעדינות בדפנות הקערה ונכסה עם הקמח.


  • 2

    נתחיל עם 2 כוסות המים ונלוש היטב נוסיף את השמן את שארית המים להוסיף ממש בהדרגה כל פעם קצת לגבש את הבצק ולהוסיף מים ולחזור על הפעולה .


  • 3

    ...הבצק אמור להיות דבוק מעט בתחתית הקערה הלישה אמורה להיות בין 10 ל 12 דקות ....


  • 4

    להתפיח חצי שעה או עד להכפלה..שוב לישה...שוב התפחה לעוד חצי שעה או עד להכפלה....


  • 5

    נקרוץ עיגולים....


  • 6

    נמרח ביצה טרופה עם כפית דבש.


  • 7

    ושומשום לקישוט..


  • 8

    נתפיח לרבע שעה.


  • 9

    נאפה בחום 200 מעלות עד להזהבה. אם רוצים להכין חלת פרח מכדררים כדורים מניחים בתבנית עגולה ,מתפיחים לכ 20 דקות,מברישים ביצה שומשום,גרעינים מה שרוצים 💗.


  • 10

    הערה !! כל קמח מתנהג אחרת לכן לגבי כמות המים למזוג בשיא האיטיות בכוס השלישית לא תמיד צריך את כל כמות המים הרשומה ! לשים לב לאיך שהבצק מתנהג ...אם נוזלי מידי ניתן להוסיף כף קמח ולעבד אותו שוב ! הבצק לא אמור לצאת נוזלי !! אלא דביק מעט בקרקעית של המיקסר !! מרימים עם ידיים משומנות ומניחים להתפחה ! .


1

את השמרים נשים במרכז הקמח ונכסה עם הקמח נוסיף את הסוכר,את המלח נפזר בעדינות בדפנות הקערה ונכסה עם הקמח.


2

נתחיל עם 2 כוסות המים ונלוש היטב נוסיף את השמן את שארית המים להוסיף ממש בהדרגה כל פעם קצת לגבש את הבצק ולהוסיף מים ולחזור על הפעולה .


3

...הבצק אמור להיות דבוק מעט בתחתית הקערה הלישה אמורה להיות בין 10 ל 12 דקות ....


4

להתפיח חצי שעה או עד להכפלה..שוב לישה...שוב התפחה לעוד חצי שעה או עד להכפלה....


5

נקרוץ עיגולים....


6

נמרח ביצה טרופה עם כפית דבש.


7

ושומשום לקישוט..


8

נתפיח לרבע שעה.


9

נאפה בחום 200 מעלות עד להזהבה. אם רוצים להכין חלת פרח מכדררים כדורים מניחים בתבנית עגולה ,מתפיחים לכ 20 דקות,מברישים ביצה שומשום,גרעינים מה שרוצים 💗.


10

הערה !! כל קמח מתנהג אחרת לכן לגבי כמות המים למזוג בשיא האיטיות בכוס השלישית לא תמיד צריך את כל כמות המים הרשומה ! לשים לב לאיך שהבצק מתנהג ...אם נוזלי מידי ניתן להוסיף כף קמח ולעבד אותו שוב ! הבצק לא אמור לצאת נוזלי !! אלא דביק מעט בקרקעית של המיקסר !! מרימים עם ידיים משומנות ומניחים להתפחה ! .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים