לןגן

לחמניות הבית או חלות

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 24/09/2017 | 11:45
לחמניות הבית או חלות

תקציר המתכון: רכות רכות

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. את השמרים נשים במרכז הקמח ונכסה עם הקמח נוסיף את הסוכר,את המלח נפזר בעדינות בדפנות הקערה ונכסה עם הקמח

  2. נתחיל עם 2 כוסות המים ונלוש היטב נוסיף את השמן את שארית המים להוסיף ממש בהדרגה כל פעם קצת לגבש את הבצק ולהוסיף מים ולחזור על הפעולה

  3. ...הבצק אמור להיות דבוק מעט בתחתית הקערה הלישה אמורה להיות בין 10 ל 12 דקות ...

  4. להתפיח חצי שעה או עד להכפלה..שוב לישה...שוב התפחה לעוד חצי שעה או עד להכפלה...

  5. נקרוץ עיגולים...

  6. נמרח ביצה טרופה עם כפית דבש

  7. ושומשום לקישוט.

  8. נתפיח לרבע שעה

  9. נאפה בחום 200 מעלות עד להזהבה. אם רוצים להכין חלת פרח מכדררים כדורים מניחים בתבנית עגולה ,מתפיחים לכ 20 דקות,מברישים ביצה שומשום,גרעינים מה שרוצים 💗

  10. הערה !! כל קמח מתנהג אחרת לכן לגבי כמות המים למזוג בשיא האיטיות בכוס השלישית לא תמיד צריך את כל כמות המים הרשומה ! לשים לב לאיך שהבצק מתנהג ...אם נוזלי מידי ניתן להוסיף כף קמח ולעבד אותו שוב ! הבצק לא אמור לצאת נוזלי !! אלא דביק מעט בקרקעית של המיקסר !! מרימים עם ידיים משומנות ומניחים להתפחה !