אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

12,907
צפיות

לחם בירה ללא שמרים שתמיד מצליח של סבתא לאה

המתכון של
לחם בירה ללא שמרים שתמיד מצליח של סבתא לאה

לחם בירה מושלם, להיט, אחד הלחמים הטעימים שתעשו עוד ועוד, לחם מהיר שמכינים כמו עוגה בחושה עם תוספות שאתם אוהבים... גרעינים, אגוזים, זיתים, ערמונים, עגבניות מיובשות, תבלינים ועוד... כל אחד יכול.

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת הלחם בירה יש להשתמש בכוסות ובכפות מדידה אוניברסליות.
  • 1 תבניות אינגליש קייק, אורך 28 ס"מ, רוחב 10 ס"מ, גובה 5 ס"מ מצופה בנייר אפייה
  • ללחם
  • 500 גרם קמח תופח מנופה (3 וחצי כוסות קמח תופח).
  • 1 כפית גדושה מלח.
  • 500 מ"ל בירה (עדיפות לבירת חיטה, אני השתמשתי בבירה גולדסטאר, ממליצה על בירה "אובולון" היא בירת חיטה עם טעם יוצא דופן מריר עשיר).
  • תוספות
  • לחם בירה עם ערמונים או אגוזים: מוסיפים לתערובת הלחם המוכנה 100 גרם ערמונים קלופים וקלויים קצוצים גס (ניתן לקנות ערמונים מוכנים בשקית ואקום) או 3/4 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס.
  • לחם בירה עם גרעינים ושומשום: מוסיפים לתערובת הלחם המוכנה 1/4 כוס גרעיני חמנייה, 1/4 כוס גרעיני דלעת, 1/4 כוס שומשום ומקשטים מעל בשומשום לפני האפייה.
  • לחם בירה עם עגבניות מיובשות ורוזמרין: מוסיפים לתערובת הלחם המוכנה 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות גס וכמה עלים מענף רוזמרין קצוצים דק.
  • לחם בירה עם זיתים וקשקבל: מוסיפים לתערובת הלחם המוכנה 1/2 כוס זיתים מגולענים קצוצים גס או טבעות זיתים ו-1/2 כוס גבינת קשקבל מגוררת
  • לחם בירה עם קבנוס או חזה אווז מעושן: חותכים לקוביות 200 גרם קבנוס או חזה אווז ומטגנים עד להזהבה קלה, מקררים ומוסיפים לתערובת הלחם המוכנה
  • בתיאבון! אז.. כנסו למטבח וספרו איך היה
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו .


  • 2

    בקערה מערבבים את מרכיבי הלחם בעזרת כף עץ או לקקן או במיקסר עם וו לישה עד לקבלת תערובת אחידה ומעט גושית, כך שאם יישארו גושים קטנים זה בסדר (זהירות מלישה ארוכה, ערבוב יתר תקבלו לחם אבן) .


  • 3

    מוסיפים תוספת לפי ההצעות שלי או מה שאוהבים, מערבבים קצר עד לתערובת אחידה .


  • 4

    מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ואם רוצים מפזרים מעל שומשום, גרעינים, שיבולת שועל מה שאוהבים, מכניסים לתנור ואופים במשך כ-45-55 דקות עד שהלחם שחום ובעל קרום נוקשה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.


  • 5

    מקררים היטב היטב, מחלצים מהתבנית ופורסים לפרוסות ויאללה חגיגה .


  • 6

    טיפים....


  • 7

    טעמו של הלחם די ניטרלי, ממליצה להוסיף תוספת לחיזוק טעמים, וגם אל תצפו ללחם כמו חלה, מדובר בלחם דחוס וכבד, ובזה קסמו.


  • 8

    שימו לב!!! יש לערבב ערבוב מינימלי כמו בהכנת עוגה בחושה, לישה ארוכה תניב לחם במרקם גומי או דחוס במרקם אבן.


  • 9

    כדי שהתערובת המוכנה של הלחם תהיה מהודקת לתבנית היטב, הרטיבו מעט את כף היד, החליקו את הבצק בתבנית בשכבה יחידה, הדקו היטב ואז תפזרו את השומשום או את הגרעינים או שבולת שועל (אני ערבבתי בצלוחית 2 כפות גרעיני חמנייה, 2 כפות גרעיני דלעת, 2 כפות שומשום ואז פיזרתי מעל תערובת הלחם לפני האפייה).


  • 10

    יש לקרר היטב את הלחם, לפי שמחלצים מהתבנית, רק אז פורסים, אחרת הוא עלול להתפורר בזמן החיתוך.


  • 11

    יש לאכול את הלחם ביום ההכנה, או שאפשר להכין צנימים מהלחם של אתמול.


  • 12

    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


1

מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו .


2

בקערה מערבבים את מרכיבי הלחם בעזרת כף עץ או לקקן או במיקסר עם וו לישה עד לקבלת תערובת אחידה ומעט גושית, כך שאם יישארו גושים קטנים זה בסדר (זהירות מלישה ארוכה, ערבוב יתר תקבלו לחם אבן) .


3

מוסיפים תוספת לפי ההצעות שלי או מה שאוהבים, מערבבים קצר עד לתערובת אחידה .


4

מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ואם רוצים מפזרים מעל שומשום, גרעינים, שיבולת שועל מה שאוהבים, מכניסים לתנור ואופים במשך כ-45-55 דקות עד שהלחם שחום ובעל קרום נוקשה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.


5

מקררים היטב היטב, מחלצים מהתבנית ופורסים לפרוסות ויאללה חגיגה .


6

טיפים....


7

טעמו של הלחם די ניטרלי, ממליצה להוסיף תוספת לחיזוק טעמים, וגם אל תצפו ללחם כמו חלה, מדובר בלחם דחוס וכבד, ובזה קסמו.


8

שימו לב!!! יש לערבב ערבוב מינימלי כמו בהכנת עוגה בחושה, לישה ארוכה תניב לחם במרקם גומי או דחוס במרקם אבן.


9

כדי שהתערובת המוכנה של הלחם תהיה מהודקת לתבנית היטב, הרטיבו מעט את כף היד, החליקו את הבצק בתבנית בשכבה יחידה, הדקו היטב ואז תפזרו את השומשום או את הגרעינים או שבולת שועל (אני ערבבתי בצלוחית 2 כפות גרעיני חמנייה, 2 כפות גרעיני דלעת, 2 כפות שומשום ואז פיזרתי מעל תערובת הלחם לפני האפייה).


10

יש לקרר היטב את הלחם, לפי שמחלצים מהתבנית, רק אז פורסים, אחרת הוא עלול להתפורר בזמן החיתוך.


11

יש לאכול את הלחם ביום ההכנה, או שאפשר להכין צנימים מהלחם של אתמול.


12

בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים