אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

2,085
צפיות

לחמניות מתוקות

המתכון של
לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות בצורת רימון, מושלמות לקישוט שולחן החג

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • חצי קילו קמח
  • קורט מלח
  • ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • כף שמרים
  • רבע כוס שמן
  • כוס וחצי מים פושרים
אופן ההכנה
  • 1

    בתחתית הקערה לערבב חלק מן הקמח עם קורט מלח ואז לנפות את שאר הקמח. .


  • 2

    ליצור גומה ולהוסיף ביצה אחת, 2 כפות סוכר, אחד סוכר וניל, כף שמרים, רבע כוס שמן ובהדרגה להוסיף כוס וחצי מים פושרים. .


  • 3

    ללוש היטב ולהתפיח חצי שעה, להוציא אוויר ולהתפיח שוב חצי שעה (או עד הכפלת הנפח)..


  • 4

    לחלק את הבצק ל-12 ולהשאיר חתיכת בצק כדי ליצור 12 כדורים קטנים. כל עיגול לעצב ללחמניה עגולה ולמעלה לשים את העיגול הקטן. .


  • 5

    בעזרת מספריים "נגזור" את העיגול הקטן לאורך ואז כל חצי בנפרד.


  • 6

    נגזור שוב לחצי (כמו בתמונה) וכך יווצר לנו הצורה של הרימון. .


  • 7

    למרוח ביצה מהולה בטיפה מים וקורט סוכר ולהתפיח 10-15 דקות. .


  • 8

    בינתיים לחמם תנור ל 180-190 מעלות ולאפות בערך 25 דקות או עד שמקבל צבע זהוב. .


  • 9

    את התבנית מניחים בתחתית התנור...


  • 10

    לאחר שיוצא מהתנור מורחים כל לחמנייה בכף דבש מהול עם 2 כפות מים רותחים (את הרעיון למריחת הדבש לקחתי משרה יוסף האלופה!).


1

בתחתית הקערה לערבב חלק מן הקמח עם קורט מלח ואז לנפות את שאר הקמח. .


2

ליצור גומה ולהוסיף ביצה אחת, 2 כפות סוכר, אחד סוכר וניל, כף שמרים, רבע כוס שמן ובהדרגה להוסיף כוס וחצי מים פושרים. .


3

ללוש היטב ולהתפיח חצי שעה, להוציא אוויר ולהתפיח שוב חצי שעה (או עד הכפלת הנפח)..


4

לחלק את הבצק ל-12 ולהשאיר חתיכת בצק כדי ליצור 12 כדורים קטנים. כל עיגול לעצב ללחמניה עגולה ולמעלה לשים את העיגול הקטן. .


5

בעזרת מספריים "נגזור" את העיגול הקטן לאורך ואז כל חצי בנפרד.


6

נגזור שוב לחצי (כמו בתמונה) וכך יווצר לנו הצורה של הרימון. .


7

למרוח ביצה מהולה בטיפה מים וקורט סוכר ולהתפיח 10-15 דקות. .


8

בינתיים לחמם תנור ל 180-190 מעלות ולאפות בערך 25 דקות או עד שמקבל צבע זהוב. .


9

את התבנית מניחים בתחתית התנור...


10

לאחר שיוצא מהתנור מורחים כל לחמנייה בכף דבש מהול עם 2 כפות מים רותחים (את הרעיון למריחת הדבש לקחתי משרה יוסף האלופה!).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים