ספר מתכוני לחמים
- קטגוריהלחמים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
-
-
-
3/4 כוס סוכר כוס חד פעמי קר
-
-
-
-
3 כוסות מים פושרים אם יבש להוסיף עוד קצת מים
-
אפשר להוסיף 2 ביצים אם רוצים אבל להפחית מכמות המים כוס
-
-
ביצה עם מעט מים מעט מלח ומעט סוכר חום דמררה
-
אם רוצים אפשר אחרי ההברשה לשים באמצע הלחמניה מעט סוכר או שומשום או פרג
אופן ההכנה
-
1
לשים בקערה כוס מים פושרים עם שמרים סוכר ועוד קמח ולחכות רבע שעה .
-
2
להוסיף את יתרת הקמח המים השמן והמלח וללוש לקבלת בצק רך ונעים .
-
3
לכסות ולהתפיח בערך חצי שעה ללוש ושוב התפחה .
-
4
לחלק את הבצק ל16 כדורים לתת לנוח .
-
5
לקחת כדור לרדד כמו פיתה ולגלגל לרולדה ושוב לנוח 5 דקות ואז לעשות צורה אפשר חלה או לחמניה .
-
6
למרוח ביצה עם מעט סוכר ומעט מלח .
-
7
לחמם תנור ולאפות 180 מעלות עד לקבלת צבע חום יפה בערך 30 דקות .
-
8
כשמוכן להוציא מהתנור להניח את התבנית על מגבת רטובה ולכסות עם מגבת יבשה.
-
9
בהצלחה .
1
לשים בקערה כוס מים פושרים עם שמרים סוכר ועוד קמח ולחכות רבע שעה .
2
להוסיף את יתרת הקמח המים השמן והמלח וללוש לקבלת בצק רך ונעים .
3
לכסות ולהתפיח בערך חצי שעה ללוש ושוב התפחה .
4
לחלק את הבצק ל16 כדורים לתת לנוח .
5
לקחת כדור לרדד כמו פיתה ולגלגל לרולדה ושוב לנוח 5 דקות ואז לעשות צורה אפשר חלה או לחמניה .
6
למרוח ביצה עם מעט סוכר ומעט מלח .
7
לחמם תנור ולאפות 180 מעלות עד לקבלת צבע חום יפה בערך 30 דקות .
8
כשמוכן להוציא מהתנור להניח את התבנית על מגבת רטובה ולכסות עם מגבת יבשה.
9
בהצלחה .
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים