אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

20,820
צפיות

לחמניות מתוקות רכות וטעימות

המתכון של

רכות רכות

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 1 אבקת אפיה אפשרבלי
  • 3/4 כוס סוכר כוס חד פעמי קר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כף דבש
  • 1/2 כף מלח
  • 3 כוסות מים פושרים אם יבש להוסיף עוד קצת מים
  • אפשר להוסיף 2 ביצים אם רוצים אבל להפחית מכמות המים כוס
  • להברשה
  • ביצה עם מעט מים מעט מלח ומעט סוכר חום דמררה
  • אם רוצים אפשר אחרי ההברשה לשים באמצע הלחמניה מעט סוכר או שומשום או פרג
אופן ההכנה
  • 1

    לשים בקערה כוס מים פושרים עם שמרים סוכר ועוד קמח ולחכות רבע שעה .


  • 2

    להוסיף את יתרת הקמח המים השמן והמלח וללוש לקבלת בצק רך ונעים .


  • 3

    לכסות ולהתפיח בערך חצי שעה ללוש ושוב התפחה .


  • 4

    לחלק את הבצק ל16 כדורים לתת לנוח .


  • 5

    לקחת כדור לרדד כמו פיתה ולגלגל לרולדה ושוב לנוח 5 דקות ואז לעשות צורה אפשר חלה או לחמניה .


  • 6

    למרוח ביצה עם מעט סוכר ומעט מלח .


  • 7

    לחמם תנור ולאפות 180 מעלות עד לקבלת צבע חום יפה בערך 30 דקות .


  • 8

    כשמוכן להוציא מהתנור להניח את התבנית על מגבת רטובה ולכסות עם מגבת יבשה.


  • 9

    בהצלחה .


1

לשים בקערה כוס מים פושרים עם שמרים סוכר ועוד קמח ולחכות רבע שעה .


2

להוסיף את יתרת הקמח המים השמן והמלח וללוש לקבלת בצק רך ונעים .


3

לכסות ולהתפיח בערך חצי שעה ללוש ושוב התפחה .


4

לחלק את הבצק ל16 כדורים לתת לנוח .


5

לקחת כדור לרדד כמו פיתה ולגלגל לרולדה ושוב לנוח 5 דקות ואז לעשות צורה אפשר חלה או לחמניה .


6

למרוח ביצה עם מעט סוכר ומעט מלח .


7

לחמם תנור ולאפות 180 מעלות עד לקבלת צבע חום יפה בערך 30 דקות .


8

כשמוכן להוציא מהתנור להניח את התבנית על מגבת רטובה ולכסות עם מגבת יבשה.


9

בהצלחה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים