לןגן

לחמניות מתוקות רכות וטעימות

מאת: שרה יוסף, פורסם: 25/08/2017 | 07:28

תקציר המתכון: רכות רכות

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערה כוס מים פושרים עם שמרים סוכר ועוד קמח ולחכות רבע שעה

  2. להוסיף את יתרת הקמח המים השמן והמלח וללוש לקבלת בצק רך ונעים

  3. לכסות ולהתפיח בערך חצי שעה ללוש ושוב התפחה

  4. לחלק את הבצק ל16 כדורים לתת לנוח

  5. לקחת כדור לרדד כמו פיתה ולגלגל לרולדה ושוב לנוח 5 דקות ואז לעשות צורה אפשר חלה או לחמניה

  6. למרוח ביצה עם מעט סוכר ומעט מלח

  7. לחמם תנור ולאפות 180 מעלות עד לקבלת צבע חום יפה בערך 30 דקות

  8. כשמוכן להוציא מהתנור להניח את התבנית על מגבת רטובה ולכסות עם מגבת יבשה

  9. בהצלחה