אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

54,319
צפיות

כעכעת (בייגלה) עיראקי אורגינלי שתמיד מצליח של סבתא אלוויז

המתכון של
כעכעת (בייגלה) עיראקי אורגינלי שתמיד מצליח של סבתא אלוויז

בדאלק... עם כוס תה/קפה מושלם, טעים, מפנק, הנכדים/הנינים יוצאים לגן או לבית הספר עם כעכע, מבוגרים עם התה או הקפה בבוקר.

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת הכעכעת יש להשתמש בכוסות ובכפות מדידה אוניברסליות.
  • נדרש ...
  • 3 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
  • לבצק ...
  • 1 קילו קמח שמרים מנופה (קמח שהשמרים כבר בפנים).
  • או אפשר...
  • 1 קילו קמח לבן מנופה + 2 כפות שמרים יבשים.
  • או אפשר ...
  • 1 קילו קמח כוסמין לבן מנופה + 2 כפות שמרים יבשים.
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם) או 1/2 כוס סוכר (100 גרם) לאוהבי הפחות מתוק, לשיקולכם.
  • 1 כף גדושה חוואיג' לאפייה או 2 כפות חוואיג' לאפייה, לפי טעמכם האישי. (את התבלין אפשר לקנות בחנויות תבלינים ובשווקים).
  • 1 כוס שמן (240 מ"ל).
  • 50 גרם מחמאה רכה או 50 גרם מרגרינה רכה או 50 גרם נטורינה רכה או 50 גרם חמאה רכה, מה שאוהבים.
  • 1 כף מלח.
  • 2 כוסות מים פושרים בהדרגה (לפי הצורך, הבצק צריך להיות רך ומעט דביק).
  • להברשה ... רק אם רוצים ביצה טרופה, סבתא אלוויז לא מברישה את הכעכעת לפני הכנסתם לתנור, לשיקולכם.
אופן ההכנה
  • 1

    הכנת הבצק ...


  • 2

    בקערה המיקסר עם וו לישה שמים את כל מרכיבי הבצק (חוץ מהמלח), מים בהדרגה, לקראת סוף הלישה הוסיפו את כף המלח, המשיכו ללוש עד לקבלת בצק רך חלק מעט דביק. (ממליצה לישה של 9 דקות). .


  • 3

    מעבירים את הבצק לקערה גדולה מקומחת במעט קמח, משמנים ב-2 כפות שמן מעל פני כל הבצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה וחצי או עד שהוא מכפיל את נפחו .


  • 4

    שימו לב! אפשר ללוש את הבצק בידיים, סבתא אלוויז תמיד לשה את הבצק בידיים, לשיקולכם.


  • 5

    הכנת הכעכעת ...


  • 6

    יוצרים כדורים שווים, ממליצה שכל כדור ישקל כ-50 גרם או אפשר להיעזר בכוס אוניברסלית בגודל רבע כוס, פשוט תמלאו אותה בבצק תוציאו, תגלגלו בידיים לכדור ותניחו במגש במרווחים, מכסים בניילון נצמד או במגבת מטבח נקייה ומניחים בצד ל-15 דקות מנוחה.


  • 7

    לאחר 15 דקות מנוחה של כדורי הבצק, יוצרים נקניק מכל כדור, סוגרים לעיגול עם חור גדול באמצע (גלגל), מניחים במרווחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מכסים שוב בניילון נצמד או במגבת מטבח נקייה ומשאירים להתפחה של 20 דקות או עד הכפלת נפח הכעכעת .


  • 8

    כאמור רק אם רוצים מברישים בביצה טרופה את הכעכעת .


  • 9

    מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו, מכניסים לתנור ואופים 15-18 דקות או עד שהכעכעת מזהיבים מעט (צבע חום בהיר) .


  • 10

    זהירות!!! לא לייבש את הכעכעת לאחר שמוציאים מהתנור, מכסים מיד במגבת מטבח נקייה ומקררים כשהמגבת מעליהם.


  • 11

    ניתן להקפיא את הכעכעת, יש לחמם 15 שניות במיקרוגל ומיד תקבלו כעכע טעים ורך.


  • 12

    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


1

הכנת הבצק ...


2

בקערה המיקסר עם וו לישה שמים את כל מרכיבי הבצק (חוץ מהמלח), מים בהדרגה, לקראת סוף הלישה הוסיפו את כף המלח, המשיכו ללוש עד לקבלת בצק רך חלק מעט דביק. (ממליצה לישה של 9 דקות). .


3

מעבירים את הבצק לקערה גדולה מקומחת במעט קמח, משמנים ב-2 כפות שמן מעל פני כל הבצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה וחצי או עד שהוא מכפיל את נפחו .


4

שימו לב! אפשר ללוש את הבצק בידיים, סבתא אלוויז תמיד לשה את הבצק בידיים, לשיקולכם.


5

הכנת הכעכעת ...


6

יוצרים כדורים שווים, ממליצה שכל כדור ישקל כ-50 גרם או אפשר להיעזר בכוס אוניברסלית בגודל רבע כוס, פשוט תמלאו אותה בבצק תוציאו, תגלגלו בידיים לכדור ותניחו במגש במרווחים, מכסים בניילון נצמד או במגבת מטבח נקייה ומניחים בצד ל-15 דקות מנוחה.


7

לאחר 15 דקות מנוחה של כדורי הבצק, יוצרים נקניק מכל כדור, סוגרים לעיגול עם חור גדול באמצע (גלגל), מניחים במרווחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מכסים שוב בניילון נצמד או במגבת מטבח נקייה ומשאירים להתפחה של 20 דקות או עד הכפלת נפח הכעכעת .


8

כאמור רק אם רוצים מברישים בביצה טרופה את הכעכעת .


9

מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו, מכניסים לתנור ואופים 15-18 דקות או עד שהכעכעת מזהיבים מעט (צבע חום בהיר) .


10

זהירות!!! לא לייבש את הכעכעת לאחר שמוציאים מהתנור, מכסים מיד במגבת מטבח נקייה ומקררים כשהמגבת מעליהם.


11

ניתן להקפיא את הכעכעת, יש לחמם 15 שניות במיקרוגל ומיד תקבלו כעכע טעים ורך.


12

בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים