אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

3,993
צפיות

מתכון לחלות/לחמניות רכות וטעימות

המתכון של
מתכון לחלות/לחמניות רכות וטעימות

יש מישהי שלא אוהבת לחם בית? יופי אז קבלו מתכון ללחמיות מהממות, רכות וטעימות

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף משפר אפייה(לא חובה)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 2 ביצים
  • בערך 2 וחצי כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, השמרים;משפר האפיה, הסוכר ונערבב..


  • 2

    במהירות נמוכה נוסיף את הביצים,השמן והמים ונמשיך ללוש, לאחר דקה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 6 דקות..


  • 3

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כ 40 דקות..


  • 4

    לשים שוב להוצאת האויר ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח כחצי שעה 40 דקות..


  • 5

    מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים את הבצק לכמות שרוצים..


  • 6

    יוצרים איזו צורה שאוהבים- חלות, לחמניות עגולות ,צמה וכו'..


  • 7

    מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומפתיחים עוד 20 דקות..


  • 8

    מורחים ביצה מהולה עם כפית סוכר ומפזרים שומשום..


  • 9

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כך אפשר להכניס יותר ממגש אחד ואופים עד להזהבה יפה..


  • 10

    ממולץ לשים בתחתית התנור קערת נירוסטה עם מים חמים- זה נותן ללחם לחות לאורך כל האפייה ..


  • 11

    בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


1

בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, השמרים;משפר האפיה, הסוכר ונערבב..


2

במהירות נמוכה נוסיף את הביצים,השמן והמים ונמשיך ללוש, לאחר דקה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 6 דקות..


3

מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כ 40 דקות..


4

לשים שוב להוצאת האויר ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח כחצי שעה 40 דקות..


5

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים את הבצק לכמות שרוצים..


6

יוצרים איזו צורה שאוהבים- חלות, לחמניות עגולות ,צמה וכו'..


7

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומפתיחים עוד 20 דקות..


8

מורחים ביצה מהולה עם כפית סוכר ומפזרים שומשום..


9

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כך אפשר להכניס יותר ממגש אחד ואופים עד להזהבה יפה..


10

ממולץ לשים בתחתית התנור קערת נירוסטה עם מים חמים- זה נותן ללחם לחות לאורך כל האפייה ..


11

בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים