אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

16,319
צפיות

בייגלה מתוק

המתכון של
בייגלה מתוק

מתוק, מתוק והכי טעים!

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • כף שטוחה של מלח
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 ביצה M
  • כוס מיץ תפוזים
  • כוס וחצי מים פושרים
  • 1 חלמון להברשה
  • מעט שומשום לפיזור
  • לסירופ מתוק
  • כוס וחצי סוכר
  • כוס מים
  • מיץ לימון סחוט מלימון שלם
  • 1 סוכר וניל או כמה טיפות תמצית וניל
אופן ההכנה
  • 1

    מנפים קמח לקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז הקמח ומניחים בתוכה את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח. מוסיפים לפי הסדר: סוכר, מלח, שמן,ביצה, מיץ תפוזים ומים. לשים הכל יחד לבצק רך וגמיש..


  • 2

    מתפיחים למשך חצי שעה..


  • 3

    מחלקים את הבצק לרבעים, כל רבע לשמינית וכל שמינית ל-ששעשרית (מתקבלים סה"כ: 16 כדורי בצק). כל כדור בצק מגלגלים לרצועה ארוכה ודקה, חותכים את הרצועה לחצי, מצמידים את 2 הרצועות החצויות, מהדקים קצה אחד זה לזה ומתחילים לגלגל לבורג, מחברים את 2 הקצוות היטב זו לזו ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. כך יוצרים את שאר הבייגל..


  • 4

    מברישים את הבייגל בחלמון, מפזרים קצת שומשום על כל הבייגלים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 20-25 דקות..


  • 5

    הכנת הסירופ: מבשלים בסיר את הסוכר עם המים, מיץ הלימון והסוכר וניל/תמצית הוניל, מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות לקבלת סירופ נוזלי..


  • 6

    כאשר הבייגל מוכנים מברישים אותם בסירופ בנדיבות רבה ומפזרים עוד קצת שומשום מעל כל בייגל..


  • 7

    בהצלחה ותהנו:).


1

מנפים קמח לקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז הקמח ומניחים בתוכה את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח. מוסיפים לפי הסדר: סוכר, מלח, שמן,ביצה, מיץ תפוזים ומים. לשים הכל יחד לבצק רך וגמיש..


2

מתפיחים למשך חצי שעה..


3

מחלקים את הבצק לרבעים, כל רבע לשמינית וכל שמינית ל-ששעשרית (מתקבלים סה"כ: 16 כדורי בצק). כל כדור בצק מגלגלים לרצועה ארוכה ודקה, חותכים את הרצועה לחצי, מצמידים את 2 הרצועות החצויות, מהדקים קצה אחד זה לזה ומתחילים לגלגל לבורג, מחברים את 2 הקצוות היטב זו לזו ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. כך יוצרים את שאר הבייגל..


4

מברישים את הבייגל בחלמון, מפזרים קצת שומשום על כל הבייגלים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 20-25 דקות..


5

הכנת הסירופ: מבשלים בסיר את הסוכר עם המים, מיץ הלימון והסוכר וניל/תמצית הוניל, מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות לקבלת סירופ נוזלי..


6

כאשר הבייגל מוכנים מברישים אותם בסירופ בנדיבות רבה ומפזרים עוד קצת שומשום מעל כל בייגל..


7

בהצלחה ותהנו:).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים