לןגן

בייגלה מתוק

מאת: לילך טייב, פורסם: 02/11/2016 | 23:10
בייגלה מתוק

תקציר המתכון: מתוק, מתוק והכי טעים!

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לסירופ מתוק

אופן הכנה

  1. מנפים קמח לקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז הקמח ומניחים בתוכה את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח. מוסיפים לפי הסדר: סוכר, מלח, שמן,ביצה, מיץ תפוזים ומים. לשים הכל יחד לבצק רך וגמיש.

  2. מתפיחים למשך חצי שעה.

  3. מחלקים את הבצק לרבעים, כל רבע לשמינית וכל שמינית ל-ששעשרית (מתקבלים סה"כ: 16 כדורי בצק). כל כדור בצק מגלגלים לרצועה ארוכה ודקה, חותכים את הרצועה לחצי, מצמידים את 2 הרצועות החצויות, מהדקים קצה אחד זה לזה ומתחילים לגלגל לבורג, מחברים את 2 הקצוות היטב זו לזו ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. כך יוצרים את שאר הבייגל.

  4. מברישים את הבייגל בחלמון, מפזרים קצת שומשום על כל הבייגלים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 20-25 דקות.

  5. הכנת הסירופ: מבשלים בסיר את הסוכר עם המים, מיץ הלימון והסוכר וניל/תמצית הוניל, מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות לקבלת סירופ נוזלי.

  6. כאשר הבייגל מוכנים מברישים אותם בסירופ בנדיבות רבה ומפזרים עוד קצת שומשום מעל כל בייגל.

  7. בהצלחה ותהנו:)