1 וחצי ק"ג בשר בקר (נתחים שמתאימים לבישול ארוך כמו צוואר, כתף, לחי)
3 כוסות מים
1 וחצי כוסות שעועית אדומה מושרית למשך הלילה
4 לימונים פרסיים שנחתכו דק ונטחנו בבלנדר (הכמות שיוצאת היא בערך כף)
מלח לפי הטעם
2 כפיות כורכום
1 כפית כמון
2-3 כפות רכז רימונים
אופן ההכנה
1
שוטפים את עשבי התיבול ומייבשים ביסודיות, מפרידים את העלים וקוצצים היטב..
2
חותכים בצל אחד דק דק ומטגנים במעט שמן במחבת רחבה, מוסיפים כרישה קצוצה..
3
מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים בטיגון..
4
כשהבצל והכרישה מטוגנים, מוסיפים את עשבי התיבול, מטגנים עוד מספר דקות ומסירים מהאש. מניחים בצד..
5
קוצצים את הבצל השני ומטגנים אותו בשמן זית בסיר נפרד. חותכים את הבשר לקוביות בגודל 4 ס"מ על 4 ס"מ בערך. מוסיפים את קוביות הבשר לבצל הקצוץ ומטגנים ל"סגירת" קוביות הבשר..
6
מוסיפים את המים ואת השעועית ומבשלים כשעתיים עד שהבשר והשעועית רכים ומבושלים..
7
מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים. מוסיפים את אבקת הלימון לתבשיל עם מלח, כורכום, כמון ורכז רימונים..
8
מבשלים במשך שעה נוספת על אש קטנה..
1
שוטפים את עשבי התיבול ומייבשים ביסודיות, מפרידים את העלים וקוצצים היטב..
2
חותכים בצל אחד דק דק ומטגנים במעט שמן במחבת רחבה, מוסיפים כרישה קצוצה..
3
מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים בטיגון..
4
כשהבצל והכרישה מטוגנים, מוסיפים את עשבי התיבול, מטגנים עוד מספר דקות ומסירים מהאש. מניחים בצד..
5
קוצצים את הבצל השני ומטגנים אותו בשמן זית בסיר נפרד. חותכים את הבשר לקוביות בגודל 4 ס"מ על 4 ס"מ בערך. מוסיפים את קוביות הבשר לבצל הקצוץ ומטגנים ל"סגירת" קוביות הבשר..
6
מוסיפים את המים ואת השעועית ומבשלים כשעתיים עד שהבשר והשעועית רכים ומבושלים..
7
מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים. מוסיפים את אבקת הלימון לתבשיל עם מלח, כורכום, כמון ורכז רימונים..