לןגן

אורז אדום פיקנטי של סבתא אלוויז

מאת: לאה מאיר, פורסם: 30/07/2017 | 00:28
אורז אדום פיקנטי של סבתא אלוויז

תקציר המתכון: אורז אדום הכי פשוט, הכי טעים שלמדתי מחמותי שיש לה ידי זהב במטבח, אין ארוחה ביום שישי, חג בלי האורז של ננה אלוויז - 10 דקות עבודה ויש לכם את זה.

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

נדרש

לאורז

תבלינים

להגשה

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את השמן והבצלים הקצוצים לתוך הסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה

  2. מוסיפים את האורז ומערבבים 2 דקות (הקפידו בערבוב שהאורז ייעטף בצורה אחידה עם השמן והבצל)

  3. מוסיפים את רסק העגבניות, מיץ העגבניות, התבלינים ומערבבים היטב

  4. מוסיפים את המים הרותחים מערבבים היטב, מביאים לרתיחה (זה הזמן לטעום את הרוטב ולשפר טעמים, הקפידו שהרוטב יהיה מלוח במקצת)

  5. מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים עד שרוב המים נספגים

  6. מורידים ללהבה נמוכה מכסים היטב את הסיר ומבשלים 25 עד 30 דקות (סבתא אלוויז נוהגת לשים מגבת מטבח נקייה מעל מכסה הסיר)

  7. 5 דקות לפני סוף בישול האורז יש לטגן בצל ולהוסיף לאורז, לערבב היטב (לא לוותר מוסיף לאורז המון טעם)

  8. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה