1 חציל גדול/ 2 קטנים חתוכים לפרוסות בעובי של כסנטימטר
לבלילה
2 ביצים
חצי כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס/רגיל
לפירורי לחם
פירורי לחם - בערך 3 כוסות, תלוי לפי כמות החצילים
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
שומשום -בערך 3 כפות או לפי העין, אפשר גם בלי
שמן
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל220 מעלות.
2
מערבבים את חומרי הבלילה - טורפים את הביצים ומוסיפים מלח ופלפל שחור.
3
בקערה רחבה נערבב פירורי לחם עם פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, שומשום ושמן - צריכה להתקבל עיסה כמו של חול ים רטוב ולכן להתחיל מ2 כפות שמן, לערבב היטב ובמידת הצורך להוסיף עוד - העיסה לא אמורה להיות בצק.
4
לטבול כל פרוסת חציל בביצה ולאחר מכן בעיסת פירורי הלחם ולהניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
5
מעל ניתן להתיז מעט ספריי שמן (לדעתי לא חובה).
6
להכניס לתנור ל20-25 דקות.
7
להגיש עם טחינה וסלט ירקות.
8
בתיאבוןן!.
1
מחממים תנור ל220 מעלות.
2
מערבבים את חומרי הבלילה - טורפים את הביצים ומוסיפים מלח ופלפל שחור.
3
בקערה רחבה נערבב פירורי לחם עם פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, שומשום ושמן - צריכה להתקבל עיסה כמו של חול ים רטוב ולכן להתחיל מ2 כפות שמן, לערבב היטב ובמידת הצורך להוסיף עוד - העיסה לא אמורה להיות בצק.
4
לטבול כל פרוסת חציל בביצה ולאחר מכן בעיסת פירורי הלחם ולהניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.