אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני ירקות

2,549
צפיות

חצילים בתנור

המתכון של
חצילים בתנור

החצילים הכי טעימים שאכלתי עד היום!! בלי טיגון, קל ופשוט! מתכון של ליהי קרויץ.

  • קטגוריהירקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1 חציל גדול/ 2 קטנים חתוכים לפרוסות בעובי של כסנטימטר
  • לבלילה
  • 2 ביצים
  • חצי כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס/רגיל
  • לפירורי לחם
  • פירורי לחם - בערך 3 כוסות, תלוי לפי כמות החצילים
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • שומשום -בערך 3 כפות או לפי העין, אפשר גם בלי
  • שמן
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור ל220 מעלות.


  • 2

    מערבבים את חומרי הבלילה - טורפים את הביצים ומוסיפים מלח ופלפל שחור.


  • 3

    בקערה רחבה נערבב פירורי לחם עם פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, שומשום ושמן - צריכה להתקבל עיסה כמו של חול ים רטוב ולכן להתחיל מ2 כפות שמן, לערבב היטב ובמידת הצורך להוסיף עוד - העיסה לא אמורה להיות בצק.


  • 4

    לטבול כל פרוסת חציל בביצה ולאחר מכן בעיסת פירורי הלחם ולהניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.


  • 5

    מעל ניתן להתיז מעט ספריי שמן (לדעתי לא חובה).


  • 6

    להכניס לתנור ל20-25 דקות.


  • 7

    להגיש עם טחינה וסלט ירקות.


  • 8

    בתיאבוןן!.


1

מחממים תנור ל220 מעלות.


2

מערבבים את חומרי הבלילה - טורפים את הביצים ומוסיפים מלח ופלפל שחור.


3

בקערה רחבה נערבב פירורי לחם עם פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, שומשום ושמן - צריכה להתקבל עיסה כמו של חול ים רטוב ולכן להתחיל מ2 כפות שמן, לערבב היטב ובמידת הצורך להוסיף עוד - העיסה לא אמורה להיות בצק.


4

לטבול כל פרוסת חציל בביצה ולאחר מכן בעיסת פירורי הלחם ולהניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.


5

מעל ניתן להתיז מעט ספריי שמן (לדעתי לא חובה).


6

להכניס לתנור ל20-25 דקות.


7

להגיש עם טחינה וסלט ירקות.


8

בתיאבוןן!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים