ספר מתכוני דגים
- קטגוריהדגים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
-
1/2 קילו דג בורי טחון/קצוץ היטב רמי לוי
-
1/2 צרור כוסברה מרינה פטריות
-
1/2 צרור פטרוזיליה מרינה פטריות
-
-
-
חצי כפית כמון תבליני זארובי
-
רבע כפית קינמון תבליני זארובי
-
-
כף פלפל שחור תבליני זארובי
-
בצל ירוק לקישוט מרינה פטריות
-
בוטנים לקישוט תבליני זארובי
-
-
כף מחית קארי ירוק מזרח ומערב
-
פחית קרם קוקוס מזרח ומערב
-
-
-
3 גבעולים של למון גראס טרי מרינה פטריות
-
אצבע ג'ינגר קצוצה מרינה פטריות
-
-
-
חופן בזיליקום מרינה פטריות
-
פחית קרם קוקוס מזרח ומערב
אופן ההכנה
-
1
• מערבבים את כל חומרי הקציצה בקערה ומניחים בצד להתגבשות וספיגת טעמים .
-
2
בינתיים מתחילים להכין את הרוטב ובסיר רחב מטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר עד להזהבה.
-
3
מוסיפים את קוביות הדלעת ומטגנים עוד 2 דקות .
-
4
מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים עוד דקה נוספת.
-
5
במקביל יוצרים קציצות עגולות ומטגנים במחבת חמה עד להשחמה משני הצדדים. .
-
6
שופכים לסיר הרוטב את קרם הקוקוס, מערבבים, ממליחים קלות ומוסיפים את התרד והבזיליקום .
-
7
ממשיכים לערבב ומביאים לרתיחה.
-
8
כשהרוטב מבעבע מכניסים את הקציצות פנימה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל לעוד 10 דקות. .
-
9
מומלץ להגיש עם מעט לימון סחוט ולפזר מעל בצל ירוק קצוץ ובוטנים. .
1
• מערבבים את כל חומרי הקציצה בקערה ומניחים בצד להתגבשות וספיגת טעמים .
2
בינתיים מתחילים להכין את הרוטב ובסיר רחב מטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר עד להזהבה.
3
מוסיפים את קוביות הדלעת ומטגנים עוד 2 דקות .
4
מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים עוד דקה נוספת.
5
במקביל יוצרים קציצות עגולות ומטגנים במחבת חמה עד להשחמה משני הצדדים. .
6
שופכים לסיר הרוטב את קרם הקוקוס, מערבבים, ממליחים קלות ומוסיפים את התרד והבזיליקום .
7
ממשיכים לערבב ומביאים לרתיחה.
8
כשהרוטב מבעבע מכניסים את הקציצות פנימה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל לעוד 10 דקות. .
9
מומלץ להגיש עם מעט לימון סחוט ולפזר מעל בצל ירוק קצוץ ובוטנים. .
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים