אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני דגים

1,294
צפיות

דג טונה וזיתים

המתכון של
דג טונה וזיתים

דג טונה מושלם בתוספת זיתים בטעם מדהים...

  • קטגוריהדגים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 6-8 חתיכות דג טונה
  • רבע כוס שמן
  • 10 שיני שום קלופים
  • פלפל חריף לפי הטעם חתוך לטבעות
  • 1 עגבניה חתוכה לקוביות
  • פלפל אדום חתוך לרצועות
  • פלפל צהוב חתוך לרצועות
  • קופסת זיתים ללא חרצנים
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כף מרק עוף
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • חצי כפית כמון
  • מעט תבלין דג
  • כף רסק עגבניות
  • חבילת כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
  • 0

    להשרות את הדג חצי שעה בחומץ ומלח גס. לשטוף היטב ןלשפוך מעל מים רותחים ולהשאיר כרבע שעה לרחוץ היטב..


  • 1

    את הזיתים מרתיחים כ10 דקות. חוזרים על הפעולה פעמיים על מנת להוציא את המרירות..


  • 2

    בסיר סוטאז רחב מניחים שמן ,שום ופלפל חריף ומטגנים 2 דקות להיזהר לא לשרוף. להוסיף את הפלפלים העגבניות החתוכות ולבשל 5 דקות . להוסיף את הזיתים והתבלינים ולערבב לפתיחת טעמים. מוסיפים חצי מכמות הכוסברה ומערבבים היטב..


  • 3

    מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומרתיחים היטב טועמים ומוסיפים לטעמכם. מסדרים את חתיכות הטונה בין הירקות בסיר ומפזרים מעל את הכוסברה שנשארה ומבשלים כ 20 דקות..


  • 4

    מגישים לצד חלת השבת והארוחה מושלמת..


  • 5

    בהצלחה ובאהבה איילת ❤.


0

להשרות את הדג חצי שעה בחומץ ומלח גס. לשטוף היטב ןלשפוך מעל מים רותחים ולהשאיר כרבע שעה לרחוץ היטב..


1

את הזיתים מרתיחים כ10 דקות. חוזרים על הפעולה פעמיים על מנת להוציא את המרירות..


2

בסיר סוטאז רחב מניחים שמן ,שום ופלפל חריף ומטגנים 2 דקות להיזהר לא לשרוף. להוסיף את הפלפלים העגבניות החתוכות ולבשל 5 דקות . להוסיף את הזיתים והתבלינים ולערבב לפתיחת טעמים. מוסיפים חצי מכמות הכוסברה ומערבבים היטב..


3

מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומרתיחים היטב טועמים ומוסיפים לטעמכם. מסדרים את חתיכות הטונה בין הירקות בסיר ומפזרים מעל את הכוסברה שנשארה ומבשלים כ 20 דקות..


4

מגישים לצד חלת השבת והארוחה מושלמת..


5

בהצלחה ובאהבה איילת ❤.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים