אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני דגים

4,244
צפיות

קציצות דגים

המתכון של
קציצות דגים

קציצות נימוחות ברוטב עגבניות פיקנטי של קנור לצד לחמניות פרנה ביתיות

  • קטגוריהדגים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • לתערובת הקציצות
  • 800 גרם דג נסיכה
  • 100 גרם דג טונה לבנה
  • חצי צרור כוסברה
  • 8 שיני שום
  • כף שטוחה כמון
  • כפית פפריקה מעושנת
  • כפית פפריקה אדומה
  • כפית מלאה מרק עוף
  • רבע כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי טעם
  • חופן פירורי לחם
  • בערך רבע כוס מים
  • לרוטב
  • חצי צנצנת רוטב עגבניות פיקנטי של קנור
  • גמבה אדומה
  • גמבה צהובה
  • גרגירי חומוס
  • גזר אחד
  • מעט כוסברה קצוצה
  • 8 שיני שום
  • פלפל חריף (לא חובה)
  • כף פפריקה מעורבבת עם שמן
  • רבע כפית כמון
  • כף שטוחה מרק עוף
  • כוסברה לקישוט
  • ללחם פרנה-
  • קילו קמח מנופה
  • כף מלח
  • כף מלאה שמרים
  • 6 כפות שמן זית
  • 3.5/4 כוסות מים
אופן ההכנה
  • 1

    תחילה נשרה את הדגים במלח ולימון לפחות 20 דקות, לשטוף היטב..


  • 2

    לטחון את הדגים עם כוסברה ושום. להוסיף את התבלינים ולערבב היטב..


  • 3

    נניח לעיסה לנוח 10 דקות לספיגת טעמים..


  • 4

    גלגל קציצות ולהניח ברוטב..


  • 5

    להכנת הרוטב:.


  • 6

    בסיר נשים מעט שמן ונטגן מעט את הגמבה הצהובה והאדומה (לחתוך לרצועות) ואת הגזר (לחתוך לפרוסות באלכסון)..


  • 7

    להוסיף את רוטב העגבניות, את התבלינים, החומוס והפלפל החריף. להוסיף מים לפי צורך (שיגיעו עד גובה הקציצות, לא הרבה). .


  • 8

    כשרותח להניח את הקציצות ולהוסיף את שיני השום. להביא שוב לרתיחה ואז לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה בערך 30-40 דקות ולצמצם את הנוזלים..


  • 9

    לעטר בכוסברה קצוצה. .


  • 10

    ללחם פרנה- .


  • 11

    קילו קמח, כף מלח, כף מלאה שמרים יבשים, 2 כפות סוכר, 6 כפות שמן זית, בערך 3.5-4 כוסות מים..


  • 12

    ללוש הכל לבצק דביק ולהתפיח שעה, ללוש שוב ולהתפיח חצי שעה..


  • 13

    בעזרת ידיים רטובות לקרוץ עיגולים ולשטח על ריבועי נייר אפייה משומנים . לתת לו לנוח עוד 20 דקות ולאפות בסיר גריל או בתנור על 200 מעלות עם הנייר אפייה(שלא ידבק). אפשר גם לאפות בתנור על מצב גריל 210-220 מעלות..


1

תחילה נשרה את הדגים במלח ולימון לפחות 20 דקות, לשטוף היטב..


2

לטחון את הדגים עם כוסברה ושום. להוסיף את התבלינים ולערבב היטב..


3

נניח לעיסה לנוח 10 דקות לספיגת טעמים..


4

גלגל קציצות ולהניח ברוטב..


5

להכנת הרוטב:.


6

בסיר נשים מעט שמן ונטגן מעט את הגמבה הצהובה והאדומה (לחתוך לרצועות) ואת הגזר (לחתוך לפרוסות באלכסון)..


7

להוסיף את רוטב העגבניות, את התבלינים, החומוס והפלפל החריף. להוסיף מים לפי צורך (שיגיעו עד גובה הקציצות, לא הרבה). .


8

כשרותח להניח את הקציצות ולהוסיף את שיני השום. להביא שוב לרתיחה ואז לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה בערך 30-40 דקות ולצמצם את הנוזלים..


9

לעטר בכוסברה קצוצה. .


10

ללחם פרנה- .


11

קילו קמח, כף מלח, כף מלאה שמרים יבשים, 2 כפות סוכר, 6 כפות שמן זית, בערך 3.5-4 כוסות מים..


12

ללוש הכל לבצק דביק ולהתפיח שעה, ללוש שוב ולהתפיח חצי שעה..


13

בעזרת ידיים רטובות לקרוץ עיגולים ולשטח על ריבועי נייר אפייה משומנים . לתת לו לנוח עוד 20 דקות ולאפות בסיר גריל או בתנור על 200 מעלות עם הנייר אפייה(שלא ידבק). אפשר גם לאפות בתנור על מצב גריל 210-220 מעלות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים