לןגן

קציצות דגים

מאת: מורן תורג׳מן, פורסם: 27/01/2020 | 15:23
קציצות דגים

תקציר המתכון: קציצות נימוחות ברוטב עגבניות פיקנטי של קנור לצד לחמניות פרנה ביתיות

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לרוטב

אופן הכנה

  1. תחילה נשרה את הדגים במלח ולימון לפחות 20 דקות, לשטוף היטב.

  2. לטחון את הדגים עם כוסברה ושום. להוסיף את התבלינים ולערבב היטב.

  3. נניח לעיסה לנוח 10 דקות לספיגת טעמים.

  4. גלגל קציצות ולהניח ברוטב.

  5. להכנת הרוטב:

  6. בסיר נשים מעט שמן ונטגן מעט את הגמבה הצהובה והאדומה (לחתוך לרצועות) ואת הגזר (לחתוך לפרוסות באלכסון).

  7. להוסיף את רוטב העגבניות, את התבלינים, החומוס והפלפל החריף. להוסיף מים לפי צורך (שיגיעו עד גובה הקציצות, לא הרבה).

  8. כשרותח להניח את הקציצות ולהוסיף את שיני השום. להביא שוב לרתיחה ואז לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה בערך 30-40 דקות ולצמצם את הנוזלים.

  9. לעטר בכוסברה קצוצה.

  10. ללחם פרנה-

  11. קילו קמח, כף מלח, כף מלאה שמרים יבשים, 2 כפות סוכר, 6 כפות שמן זית, בערך 3.5-4 כוסות מים.

  12. ללוש הכל לבצק דביק ולהתפיח שעה, ללוש שוב ולהתפיח חצי שעה.

  13. בעזרת ידיים רטובות לקרוץ עיגולים ולשטח על ריבועי נייר אפייה משומנים . לתת לו לנוח עוד 20 דקות ולאפות בסיר גריל או בתנור על 200 מעלות עם הנייר אפייה(שלא ידבק). אפשר גם לאפות בתנור על מצב גריל 210-220 מעלות.