אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני דגים

3,665
צפיות

דגי אמנון חריפים

המתכון של
דגי אמנון חריפים

חייב דגים ביום שישיי עם חלות טריות. וואי כמה שזה טעים

  • קטגוריהדגים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 6 פילה דג אמנון
  • 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות
  • ראש שום שלם - לפרוס כל שום לחצי
  • 3 פלפלים חריפים (מי שאוהב פחות חריף שיוסיף פחות) חתוכים לרצועות
  • צרור כוסברה - לקצוץ
  • חומוס (קופסת שימורים או כוס חומוס מבושל)
  • כוס שמן (חד"פ שתייה קרה)
  • כף גדושה פפריקה מתוקה
  • כפית מלח
  • כף מרק עוף (פרווה)
אופן ההכנה
  • 1

    את הדגים להשרות במים עם מיץ לימון ומלח לפחות(!) חצי שעה.


  • 2

    לשטוף אותם היטב ולייבש עם נייר סופג.


  • 3

    בסיר סוטאז' רחב עם מעט מהשמן לטגן את הגמבות, הפלפלים והשום על אש גבוהה במשך מספר דקות.


  • 4

    בקערה לערבב את שאר השמן עם התבלינים ולהוסיף לסיר לפתיחת התבלינים לכדקה נוספת.


  • 5

    לסדר את הדגים מעל ולהוסיף כ-2 כוסות מים רותחים (כך שהמים יכסו את הדגים אבל לא יותר מידי מים).


  • 6

    לסגור את המכסה ולאחר הרתיחה להעביר לאש בינונית-קטנה כרבע שעה ולאחר מכן להוסיף את החומוס והכוסברה ולסגור לרבע שעה נוספת.


  • 7

    *אפשר להוסיף חתיכות לימון פרוסות. טעים מאוד ומומלץ.


  • 8

    בתיאבון!.


1

את הדגים להשרות במים עם מיץ לימון ומלח לפחות(!) חצי שעה.


2

לשטוף אותם היטב ולייבש עם נייר סופג.


3

בסיר סוטאז' רחב עם מעט מהשמן לטגן את הגמבות, הפלפלים והשום על אש גבוהה במשך מספר דקות.


4

בקערה לערבב את שאר השמן עם התבלינים ולהוסיף לסיר לפתיחת התבלינים לכדקה נוספת.


5

לסדר את הדגים מעל ולהוסיף כ-2 כוסות מים רותחים (כך שהמים יכסו את הדגים אבל לא יותר מידי מים).


6

לסגור את המכסה ולאחר הרתיחה להעביר לאש בינונית-קטנה כרבע שעה ולאחר מכן להוסיף את החומוס והכוסברה ולסגור לרבע שעה נוספת.


7

*אפשר להוסיף חתיכות לימון פרוסות. טעים מאוד ומומלץ.


8

בתיאבון!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים