אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני דגים

13,180
צפיות

דג דניס וזיתים מבוקעים

המתכון של
דג דניס וזיתים מבוקעים

מי שלא מכינה מפסידה

  • קטגוריהדגים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 4/5 נתחי דג דניס טרי
  • **ניתן להמיר לכל סוגי הדגים הטריים כגון מוסר ים,לברק וכד"**
  • 600 גרם זיתים מבוקעים או זתים חרוזית מקופסת שימורים
  • 10 שיני שום טרי
  • 3 פלפל שאטה חריף חתוך לחצי ,נקי מגרעינים
  • 3 פלפל שושקה יבש מתוק,חתוך מהגבעול ושטוף
  • חופן כוסברה פרח קצוצה (לא חייב זה עונתי)
  • חופן כוסברה רגילה קצוצה
  • רבע כוס שמן
  • 2 כפות פפריקה מרוקאית
  • כפית אבקת מרק עוף פרווה
  • פלפל שחור גרוס
  • כוס מים רותחים
אופן ההכנה
  • 1

    לחלוץ את הגלעין מהזיתים ,בסיר נרתיח את הזיתים עם מים עד לכיסוי ,חצי לימון חתוך לשניים,רבע כפית כורכום ,40 דקות רתיחה ולאחר מיכן סינון המים והוצאת הלימון..


  • 2

    את הדג להשרות במיץ לימון ומלח לחצי שעה ואז לשטוף היטב.


  • 3

    להכנת הרוטב.


  • 4

    בסיר שטוח נחמם את השמן עד לרתיחה ,נוסיף את השום,הפפריקה והפלפלים לטיגון קצר .


  • 5

    נוסיף את הזיתים ,כוס מים רותחים מהולים עם האבקת מרק עוף וחצי מכמות הכוסברה ,נבשל כ-7 דקות תוך כדי נענוע של הסיר,לאחר מיכן נוסיף את הדג ,נרטיב בעזרת כף את הדג עם הרוטב נוסיף את יתרת הכוסברה הקצוצה ואת הפלפל השחור הגרוס ,נבשל לעוד כ 15 דקות ,נסיר את המכסה ונבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה תוך כדי הרטבת הדג עם הרוטב ..


  • 6

    אין צורך להוסיף מלח מאחר והזיתים מלוחים..


  • 7

    המתכון מתאים לכל סוגי הדגים,בתאבון אילנית בניזרי 💜 .


1

לחלוץ את הגלעין מהזיתים ,בסיר נרתיח את הזיתים עם מים עד לכיסוי ,חצי לימון חתוך לשניים,רבע כפית כורכום ,40 דקות רתיחה ולאחר מיכן סינון המים והוצאת הלימון..


2

את הדג להשרות במיץ לימון ומלח לחצי שעה ואז לשטוף היטב.


3

להכנת הרוטב.


4

בסיר שטוח נחמם את השמן עד לרתיחה ,נוסיף את השום,הפפריקה והפלפלים לטיגון קצר .


5

נוסיף את הזיתים ,כוס מים רותחים מהולים עם האבקת מרק עוף וחצי מכמות הכוסברה ,נבשל כ-7 דקות תוך כדי נענוע של הסיר,לאחר מיכן נוסיף את הדג ,נרטיב בעזרת כף את הדג עם הרוטב נוסיף את יתרת הכוסברה הקצוצה ואת הפלפל השחור הגרוס ,נבשל לעוד כ 15 דקות ,נסיר את המכסה ונבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה תוך כדי הרטבת הדג עם הרוטב ..


6

אין צורך להוסיף מלח מאחר והזיתים מלוחים..


7

המתכון מתאים לכל סוגי הדגים,בתאבון אילנית בניזרי 💜 .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים