משרים את הדגים עם מלח ולימון למשך שעה, שוטפים וסוחטים היטב.
מצרכים לרוטב
3 כפות שמן
8 שיני שום קצוצות או כתושות
3 עגבניות מגורדות
2 כפות רסק עגבניות
חצי גמבה חתוכה לרצועות
2-3 פלפלים אדומים חריפים
כפית כורכום
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
חצי כף מרק עוף
מעט מלח וכפית פלפל שחור גרוס
חופן כוסברה קצוצה
2 כוסות מים רותחים
מתקנים טעמים במידה וצריך.
אופן ההכנה
1
טוחנים את הדגים יחד עם הירק והשום ומעבירים לקערה, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב,מכניסים למקרר לשעה לספיגת טעמים...
2
להכנת הרוטב-.
3
בסיר סוטאז' מחממים את השמן ומוסיפים את השום ומטגנים ממש מעט שלא יוציא מרירות,מוסיפים את הגמבה וממשיכים לטגן כחצי דקה,מוסיפים את העגבניות המגורדות והרסק ומערבבים, מוסיפים את הפלפלים החריפים ואת כל התבלינים ומערבבים היטב..
4
מוסיפים את המים החמים ומביאים לרתיחה...
5
עם ידיים רטובות מתחילים להוסיף את הקציצות לסיר, מוסיפים מעל כוסברה קצוצה וסוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה,מידיי פעם ננענע את הסיר על מנת להרטיב את הקציצות...
6
מבשלים עד לצמצום הנוזלים ולקבלת רוטב קצת סמיך..
7
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.
1
טוחנים את הדגים יחד עם הירק והשום ומעבירים לקערה, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב,מכניסים למקרר לשעה לספיגת טעמים...
2
להכנת הרוטב-.
3
בסיר סוטאז' מחממים את השמן ומוסיפים את השום ומטגנים ממש מעט שלא יוציא מרירות,מוסיפים את הגמבה וממשיכים לטגן כחצי דקה,מוסיפים את העגבניות המגורדות והרסק ומערבבים, מוסיפים את הפלפלים החריפים ואת כל התבלינים ומערבבים היטב..
4
מוסיפים את המים החמים ומביאים לרתיחה...
5
עם ידיים רטובות מתחילים להוסיף את הקציצות לסיר, מוסיפים מעל כוסברה קצוצה וסוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה,מידיי פעם ננענע את הסיר על מנת להרטיב את הקציצות...