אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • חומרים לבצק
  • •¾ 1 כוסות קמח לבצק פריך מלוח (250 גרם)
  • •1/3 כוס שמנת מתוקה 38% (80 מ"ל)
  • לגרסה פרווה נוספת- ניתן להוסיף לקמח 2 ביצים שלמות (גודל L) וחלמון אחד
  • למלית
  • •1 כף שמן זית
  • •1 בצל גדול פרוס לפרוסות
  • •מלח ופלפל
  • •200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • •350 גרם עגבניות שרי חצויות
  • •זיתים ללא חרצנים
  • לרויאל
  • •1 גביע שמנת לבישול (250 מ"ל)
  • •2 ביצים
  • •1 כף גדושה קמח
  • •מלח ופלפל
  • •1 כפית עלי טימין או בזיליקום
אופן ההכנה
  • 1

    אופן ההכנה:.


  • 2

    בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את הקמח עם השמנת מתוקה כ 2- 4 דק. תחילה ייווצרו פירורי בצק דקים, ממשיכים לערבל עד שפירורי הבצק נאספים לגושי בצק גדולים. מפסיקים את פעולת המיקסר. אוספים את גושי הבצק בידיים ומאחדים אותם לגוש אחד..


  • 3

    עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות..


  • 4

    מעבירים את הבצק לאחר הקירור לנייר אפייה מקומח. מקמחים את המערוך והבצק ומרדדים לעיגול בעובי חצי ס"מ ופחות. במידה והבצק דביק מקמחים קלות את הבצק והמערוך..


  • 5

    מעבירים את הבצק לתבנית על ידי הפיכת הנייר אפייה על גבי התבנית. מסירים את נייר האפייה בעדינות ומהדקים את הבצק היטב לבסיס ולשוליים. מסירים קצוות מיותרים ומעבירים למקפיא לחצי שעה. .


  • 6

    אופים חלקית בתנור שחומם מראש ל -175 מעלות כ10 דק. מצננים .


  • 7

    הכנת המלית: מטגנים בצל עם מעט שמן זית עד הזהבה, מתבלים במלח ופלפל. .


  • 8

    הכנת הרויאל: טורפים יחד שמנת מתוקה, ביצים , קמח, מלח, פלפל ויטמין עד שמתקבלת תערובת אחידה. .


  • 9

    מפזרים על הקלתית בצל מטוגן, עגבניות וזיתים. מפזרים מחצית מכמות המוצרלה, יוצקים מעל את רוטב הרויאל ומפזרים בשנית את יתרת המוצרלה..


  • 10

    אופים בתנור שחומם מראש ל 165 מעלות כ 35-45 דק, עד שהבצק מזהיב והמלית מתייצבת. מצננים ומגישים..


1

אופן ההכנה:.


2

בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את הקמח עם השמנת מתוקה כ 2- 4 דק. תחילה ייווצרו פירורי בצק דקים, ממשיכים לערבל עד שפירורי הבצק נאספים לגושי בצק גדולים. מפסיקים את פעולת המיקסר. אוספים את גושי הבצק בידיים ומאחדים אותם לגוש אחד..


3

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות..


4

מעבירים את הבצק לאחר הקירור לנייר אפייה מקומח. מקמחים את המערוך והבצק ומרדדים לעיגול בעובי חצי ס"מ ופחות. במידה והבצק דביק מקמחים קלות את הבצק והמערוך..


5

מעבירים את הבצק לתבנית על ידי הפיכת הנייר אפייה על גבי התבנית. מסירים את נייר האפייה בעדינות ומהדקים את הבצק היטב לבסיס ולשוליים. מסירים קצוות מיותרים ומעבירים למקפיא לחצי שעה. .


6

אופים חלקית בתנור שחומם מראש ל -175 מעלות כ10 דק. מצננים .


7

הכנת המלית: מטגנים בצל עם מעט שמן זית עד הזהבה, מתבלים במלח ופלפל. .


8

הכנת הרויאל: טורפים יחד שמנת מתוקה, ביצים , קמח, מלח, פלפל ויטמין עד שמתקבלת תערובת אחידה. .


9

מפזרים על הקלתית בצל מטוגן, עגבניות וזיתים. מפזרים מחצית מכמות המוצרלה, יוצקים מעל את רוטב הרויאל ומפזרים בשנית את יתרת המוצרלה..


10

אופים בתנור שחומם מראש ל 165 מעלות כ 35-45 דק, עד שהבצק מזהיב והמלית מתייצבת. מצננים ומגישים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים